ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА (БАКАЛАВР)
Галузь знань: 24 Сфера обслуговування
Спеціальність: 241 Готельноресторанна справа
Тривалість навчання: 3 роки 10 місяців
Форма навчання: Денна, Заочна
Вид фінансування: Контракт
Характеристика конкурсної пропозиції:
Підготовка висококваліфікованих фахівців, здатних здійснювати ефективну сервісну і виробничо-технологічну діяльність в сфері готельно-ресторанного бізнесу. Набуті в процесі навчання знання, вміння і навички забезпечують випускникам високу конкурентоспроможність в області організації готельного та ресторанного господарства, товарознавства, технології продукції і сервісу, інформаційних систем і комунікацій, проектування і дизайну об’єктів готельно-ресторанного господарства.
При підготовці фахівців для індустрії гостинності пріоритет віддається практичній складовій. У навчальному процесі задіяні високопрофесійні фахівці-практики готельно-ресторанної справи. Позааудиторні, інтерактивні виїзні практичні заняття, виробнича і навчальна практика на підприємствах готельно-ресторанної сфери сприяють успішному оволодінню практичними навичками моделювання операційної та фінансово-господарської діяльності індустрії гостинності.
Можливості працевлаштування:
Випускники можуть працювати керівниками, адміністраторами, метрдотелями, фахівцями з матеріально-технічного забезпечення, рестораторами, готельєрами, менеджерами залу, фахівцями з гостинності, фахівцями з організації дозвілля та санаторно-курортної справи, фахівцями з ресторанної справи, фахівцями з конференц-сервису.
Випускники можуть працювати за такими групами професій (згідно з Національним класифікатором професій ДК 003:2010): фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.); фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.); фахівець із готельної справи; фахівець із ресторанної справи; фахівець з туристичного обслуговування; фахівець із організації дозвілля; фахівець з розвитку сільського туризму; організатор туристичної і готельної діяльності; фахівець з готельного обслуговування; фахівець із спеціалізованого обслуговування; фахівець з організації дозвілля; організатор туристичної та готельної діяльності; фахівець із конференц-сервісу; консультанти з подорожей та організатори подорожей тощо.
Основні спеціальні навчальні дисципліни:
- Економіка підприємства сфери обслуговування;
- Інформаційні системи та технології у сфері обслуговування;
- Маркетинг сфери обслуговування;
- Організація готельного господарства;
- Організація ресторанного господарства;
- Основи менеджменту;
- Товарознавство та управління закупівлями;
- Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства;
- Управління персоналом;
- Управління активами підприємств сфери обслуговування;
- Технологія продукції ресторанного господарства;
- Рекреаційно-туристичний потенціал територій;
- Гігієна і санітарія в галузі;
- Управління якістю продукції та послуг в сфері обслуговування;
- Фінансово-економічний аналіз в готельно-ресторанному бізнесі;
- Проектування та дизайн закладів готельно-ресторанного господарства.