Що чекають компанії від ІТ-фахівців?

У сучасному світі вимоги до працівників будь-якої галузі досить динамічні і, безумовно, в першу чергу, це стосується фахівців сфери інформаційних технологій. Щороку, а для деяких напрямків навіть частіше, змінюються запити ІТ-компаній щодо персоналу. Портал DOU провів невелике опитування українських IT-компаній про те, які технології і навички будуть затребувані в цьому році і які вимоги будуть пред’являтися безпосередньо до фахівців рівня junior.


GlobalLogic чекає фахівців з AI, Machine Learning, Computer Vision, Modelling, Data Scienсе, причому запит буде на інженерів різних рівнів: від лидів до джуніорів.
«Ерам Україна» прогнозує попит на фахівців нових технологій, наприклад, Cloud / DevOps, Big Data / AI / IoT / RPA etc.
Intellias шукають як front-end, так і back-end і Full Stack-програмістів. Часто потрібні знання NodeJS, React, Angular. Залишається високий попит на DevOps-інженерів. Тренд останнього часу у вакансіях девопсов – Kubernetes.
DataArt очікує продовження попиту на основні напрямки: QA, QA Automation, .NET, Java, JavaScript. Передбачає зростання затребуваності бізнес-аналітиків і кваліфікованих програмістів на Python.
Luxoft Ukraine пророкує стабільний попит на Java- і JavaScript-програмістів Middle- і Senior-рівня. Компанія планує наймати досить багато С ++ фахівців – починаючи від Junior-рівня до Senior-позицій.

Що стосується безпосередньо junior-фахівців, асоціація «ІТ України» представила уніфіковані вимоги до цього рівня.
Наприклад, щоб почати працювати в IT, джуніор-розробник повинен мати навички HTML / CSS середнього рівня, а JavaScript або .NET – початкового. А якість коду або відстеження помилок не є пріоритетними параметрами, оскільки вони покращуються з досвідом.

Детальніше потрібні навички і вміння відображені на інфографіці.