Професор Університету Клагенфурту відвідала НТУ “ХПІ”

У травні, під час Всеукраїнського фестивалю науки, в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» пройшла XXVI Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» (MicroCAD-2018). В рамках конференції НТУ «ХПІ» відвідали багато іноземних вчених, в тому числі – Ph.D. Bianca Violetta Kos, лектор академічної служби Австрії з обміну студентами і викладачами, яка завітала до НТУ “ХПІ” за запрошенням ректорату.


На пленарному засіданні конференції професор Kos представила доповідь «Педагогічні технології підготовки українських студентів для участі в програмах обміну з австрійськими університетами», а після цього за запрошенням д.т.н., проф. М.В. Ткачука провела лекцію для студентів кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ», в ході якої також розповіла студентам про можливості стажування в Університеті Клагенфурту, професором якого вона є.

Подібні міжнародні стажування, в яких беруть участь наші студенти, є важливим аспектом діяльності кафедри ПІІТУ, спрямованої на підвищення якості і престижу освіти, а також здійснюваних на кафедрі наукових досліджень і розробок. За останні два роки завдяки зусиллям д.т.н., проф. М.В. Ткачука і к.т.н., доц. Р.О. Гамзаева такі стажування в Університеті Клагенфурта вже пройшли такі студенти кафедри ПІІТУ: М. Кузнецов, О. Товстокоренко, Д. Дабагян, В. Демчук, А. Зіньковський і А. Ткачук.

Проф., д.т.н. М.В. Ткачук під час стажування в Университеті Клагенфурта разом з Д. Дабагяном.

За результатами цієї роботи підготовлено і вже виконується Договір про захист подвійних дипломів: Double-degree master diploma on Software Engineering, згідно з яким М.В. Ткачук також є керівником навчальної програми з боку НТУ “ХПІ”.