Кафедра ПІІТУ відкрила набір на нову перспективну спеціальність

Сьогодні кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» є провідним освітнім центром в сфері підготовки ІТ-фахівців і регулярно підтверджує цей високий статус. Саме наша кафедра перша в НТУ «ХПІ» відкрила набір на нову перспективну спеціальність у сфері ІТ – спеціальність 126 «Інформаційні системи і технології».



Навчальні плани даної спеціальності підготовлені на основі участі кафедри ПІІТУ в міжнародному освітньому проекті ERASMUS, в якому НТУ «ХПІ» разом з провідними європейськими вузами Франції, Італії, Німеччини, Швеції, Ліхтенштейну, Норвегії, Словенії і Литви розробляв програму компетентностей для магістратури в області інформаційних технологій. У магістрів, які будуть навчатися за цією спеціальністю, фактично, з’являється унікальний шанс – отримувати в Україні на кафедрі ПІІТУ освіту за планами і програмами, в розробці яких брала участь міжнародна науково-педагогічне спільнота і найбільші роботодавці в галузі ІТ – як міжнародні концерни, так і провідні українські фірми.
Нова спеціальність органічно поєднує вивчення та розробку програмного забезпечення для інформаційних систем різного призначення з використанням сучасних технологій. Студенти, які вступили на нову спеціальність, нарівні зі студентами інших напрямків кафедри мають можливість взяти участь в унікальному освітньому проекті UNIT.City. Він надає сучасну інфраструктуру для вивчення ІТ-технологій і дозволяє реалізувати проектний підхід до освіти в області ІТ-технологій, який базується на світовому досвіді провідних університетів США і Європи.

Підготовка фахівців за цією спеціальністю орієнтована на партнерство з вітчизняними та закордонними навчальними та науковими установами, провідними компаніями та організаціями, участь у міжнародних програмах з метою підвищення якості освіти. Студенти кафедри ПІІТУ інших спеціальностей вже беруть участь в програмі подвійних дипломів, договір про яку діє між НТУ «ХПІ» та Альпен-Адріа Університетом м. Клагенфурта. Вони не тільки стажуються в німецькому університеті, але і перед комісією, до якої входять представники і української, і австрійської сторони.
Навчальні плани нової освітньої програми складені з урахуванням досвіду провідних європейських і американських університетів, а також потреб ІТ-компаній та інформаційно-аналітичних підрозділів підприємств і організацій. Важливою перевагою навчання за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології» в НТУ «ХПІ» є також ціна контракту – найдоступніша в Харкові.
Не втратье свій шанс освоїти нову спеціальність, яка останнім часом і в майбутньому буде користуватися активним попитом на ринку праці в галузі ІТ.