Кафедра ПІІТУ НТУ «ХПІ» – ініціатор створення громадської ІТ-організації

30 листопада на кафедрі програмної інженерії та інформаційних технологій управління НТУ «ХПІ» відбулося чергове засідання науково-практичного семінару «Інформаційні технології моніторингу і прийняття рішень в складних системах».
На ньому присутні обговорили проблеми розвитку вищої освіти і науки в ІТ-галузі, а також відбулися установчі збори громадської організації «Українське науково-освітнє ІТ-суспільство».

Під час першої частини засідання учасники семінару обговорили зміст освітніх програм, створених на основі спеціальності «Комп’ютерні науки». Було презентовано досвід різних ІТ-кафедр ЗВО Харкова і України, обговорені питання ліцензування і акредитації програм в Міністерстві освіти і науки України.

Друга частина засідання зібрала представників ІТ-освіти всіх регіонів України: Києва, Львова, Одеси, Херсона, Миколаєва, Сум, Винниці, Кременчука, Чернігова та інших міст. Учасники семінару підтвердили намір створити професійне науково-освітнє ІТ-товариство, метою якого буде сприяння успішному розвитку вищої освіти, наукових досліджень і розробок в сфері інформаційних технологій в Україні, організація ефективної взаємодії з профільними підприємствами галузі, а також міжнародна кооперація для виконання спільних проектів.

Серед основних напрямків діяльності організації заплановані наступні:
– взаємодія з державними і громадськими структурами щодо розвитку освіти і науки у галузі ІТ
– аналітика ІТ-ринку, освіти, науки і технологій;
– вдосконалення ІТ-освіти в Україні;
– сприяння розвитку та поглибленню кооперації з ІТ-індустрією;
– професійна орієнтація і популяризація ІТ-галузі серед школярів і молоді;
– сприяння покращенню міжнародної співпраці закладів вищої освіти України з університетами, науково-технологічними центрами та індустріальними підприємствами країн Європи, США, КНР, Японії та інших країн.