Захист курсових робот з предмету «Стек технологій Java EE»: цікаві проекти

Однією з дисциплін, яку вивчають студенти 3 курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», є «Стек технологій Java EE», один з найважливіших предметів для майбутнього програміста. В рамках дисципліни виконується курсова робота. Це дозволяє застосувати практичні навички, отримані при виконанні лабораторних робіт, для створення проекту, який може стати частиною портфоліо для майбутніх співбесід в ІТ-компаніях.


Перший захист таких робіт відбувся проводилися 13 грудня 2018 року. На суд комісії були представлені наступні проекти:
web-додаток «Розклад поїздів» (Литвинова В.С.);
web-портал для організації спортивних тренувань для жінок (Гніденко А.П.)
програмне забезпечення для адміністратора інтернет-магазину (Шестопалов В.В.)
web-додаток для обліку хворих легеневою гіпертензією (Рогачов А.С.)
web-додаток для супроводу діяльності організацій в сфері торгівлі сільськогосподарською продукцією (Потапенко В.В.)

Тему для курсової роботи кожен зі студентів вибрав сам: вони мають чітку спрямованість на користувачів і показують розуміння вимог сучасних клієнтів.

Особливо хочеться відзначити роботу Потапенко Валерії, яка виконана в інтересах конкретного замовника і є найбільш насиченою передовими технологіями розробки web-додатків. Також відзначити потрібно «витонченість» проекту Гніденко Анастасії і «життєвість» проекту Рогачова Олексія. Їх роботи в найближчому майбутньому також можуть знайти своїх користувачів.

У проектах в різному ступені задіяні технології Java EE: JDBC і Hidernate для доступу до даних, JavaFX для розробки форм або JSP для розробки web-сторінок для наповнення і модифікації баз даних, Servlet для реалізації функціонування серверної частини програмних систем, JMI для організації поштових розсилок , WebSockets для взаємодії компонентів додатків повідомленнями. Активно задіяний фреймоворк Maven для автоматизації збирання проектів. І навіть фреймоворк Spring Boot для розробки web-додатків.

Вітаємо наших студентів з успішним захистом і очікуємо наступних нових і цікавих проектів!