Кафедра ПІІТУ розширює міжнародне співробітництво з європейськими університетами

Одним з найважливіших аспектів діяльності кафедри, спрямованих на підвищення якості освіти і розширення спектра наукових досліджень, є співпраця з закордонними університетами.

В результаті активної діяльності в цьому напрямку кафедра ПІІТУ виступила ініціатором підписання двосторонньої угоди про співпрацю між НТУ «ХПІ» та Вищою школою економіки та менеджменту в публічному адмініструванні м. Братислава (Словаччина).

26 березня 2019 року представники Вищої школи економіки та менеджменту в публічному адмініструванні р Братислава (VŠEMvs) відвідали НТУ «ХПІ». До складу делегації увійшли: Маріо Леловскій (віце-президент ІТ Асоціації Словацької республіки), Любаш Сібак (власник VŠEMvs), Станіслав Філіп (проректор VŠEMvs), Галина Лакуста (операційний директор асоціації «IT Ukraine»).

В ході візиту гості поспілкувалися з ректором НТУ «ХПІ», д.т.н., проф. Євгеном Івановичем Соколом, завідувачем кафедри ПІІТУ д.т.н., проф. М.Д. Годлевським і підкреслили свою зацікавленість у співпраці з Україною в силу її територіальної і культурної близькості, а також значного потенціалу наших студентів. Було підписано двосторонню угоду про співпрацю між НТУ «ХПІ» та Вищою школою економіки та менеджменту в публічному адмініструванні р Братислава.

Після цього Маріо Леловскій, Станіслав Філіп і Любаш Сібак провели зустріч зі студентами кафедри ПІІТУ і детально розповіли їм про кооперацію держави, IT-індустрії та університетів Словацької республіки в напрямку розвитку IT-індустрії, а також про переваги майбутньої програми подвійних дипломів між двома університетами.

Головними перевагами участі в даній міжнародній освітній програмі є:
– можливість отримання відразу двох магістерських дипломів (українського і європейського зразків);
– можливість отримання додаткових сертифікатів в професійній IT-сфері;
– поглиблене вивчення англійської та словацької мов;
– гарантована робота в IT-компаніях Словаччини з метою набуття практичних навичок роботи в європейських кампаніях.
ІТ-індустрія Словаччини зацікавлена в приході нових фахівців, тому що дана сфера в державі знаходиться в фазі активного розвитку. Хочете взяти участь в програмі подвійних дипломів і отримати досвід роботи в європейській ІТ-компанії? Це просто. Вступайте до магістратури кафедри ПІІТУ і приєднуйтесь до програми.