Співпраця кафедри ПІІТУ і університету Париж 13

Співпраця кафедри ПІІТУ і університету Париж 13: курс від професора Тьєррі Амона і обговорення програми подвійних дипломів

20-24 травня на кафедрі ПІІТУ НТУ «ХПІ» професор французького університету Париж 13 Тьєррі Амон прочитав курс лекцій «Моделювання та представлення даних» англійською мовою і представив програму подвійних дипломів відповідальним представникам кафедр і зацікавленим студентам університету.


Представлений професором Амоном курс містив багато цікавої інформації: невелика історична довідка про появу і розвиток штучного інтелекту і періоди його застою і розквіту, типи знань і представлення даних, моделі для представлення знань.
Студенти різних кафедр університету прослухали курс та взяли активну участь в лекціях, ставлячи питання лектору і обговорюючи складні моменти. Студенти, які успішно склали тест, отримали сертифікат про проходження курсу.


Професор Тьєррі Амон був присутній на захисті випускників наукової магістратури спеціальності «інженерія програмного забезпечення». Він відзначив високий рівень представлених робіт та поспілкувався з магістрами про перспективи ІТ-освіти.


Також Тьєррі Амон представив студентам університету та представників кафедр програму подвійних дипломів, участь в якій дозволить випускникам провчитися семестр у Франції і отримати два документа про вищу освіту: НТУ «ХПІ» та університету Париж 13.
Крім того, професор Амон провів зустріч з деканом факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії та завідувачами кафедр. Вони обговорили перспективи подальшого взаємовигідного партнерства.


Кафедра ПІІТУ є партнером багатьох європейських ЗВО, їх викладачі регулярно приїжджають в НТУ «ХПІ» та читають для студентів цікаві курси. Це сприяє розвитку міжнародних зв’язків та дозволяє студентам отримувати сучасні знання зі сфери ІТ.