Складові успіху: профільна ІТ-освіта + практика в Європі

25 жовтня відбулася зустріч словацької делегації Школи економіки та менеджменту в публічному адмініструванні в Братиславі (VŠEMvs) з бакалаврами 3-4 курсів та магістрами, які цього року розпочали навчання на спільній програмі подвійних дипломів «Інформаційні системи та технології в підприємництві».

Завідувач кафедри ПІІТУ, д. т. н., проф.. М. Д. Годлевський наголосив, що поєднання профільної ІТ-освіти на кафедрі та освіти економічного напрямку в Європі – запорука становлення успішного фахівця, затребуваного на міжнародному ринку праці.


Представники словацької делегації Маріо Леловський (віце-президент IT-асоціації) та Любаш Цибак (власник ЗВО) презентували програму подвійних дипломів та ознайомили студентів з IT- компаніями, де студенти будуть стажуватися під час навчання та надалі отримають можливість працювати. Вони докладно розповіли про навчальний процес в Братиславі та особливості подальшого працевлаштування.
Студенти мали змогу задати питання щодо умов навчання, проживання, вивчення словацької мови, працевлаштування.


Партнерами VŠEMvs є університети Харкова, Львова, Києва, Одеси та інших міст України. Тож протягом зустрічі пан Любаш Цибак показав відео-відгук студентів, які цього року вчилися в літній школі в Братиславі. Також наші партнери запросили одного з цих студентів поспілкуватися з бакалаврами та магістрами кафедри, таким чином студенти мали змогу отримати інформацію про програму подвійних дипломів з «перших вуст».


Зустріч виявилася вельми корисною і для бакалаврів, і для магістрів: вони отримали наочне уявлення про програму подвійних дипломів і наразі мають час, щоб підготуватися до участі в ній і таким чином отримати український та європейський диплом і корисний досвід роботи.