ГО УНІТ і кафедра ПІІТУ проводять воркшоп «Просто про складне: Робота з великими даними».

Щоб якомога більше учнів харківських шкіл познайомилися зі світом IТ, ГО УНІТ, кафедра ПІІТУ і інші партнери проводять ще один воркшоп: «Просто про складне: Робота з великими даними».

Воркшоп проходить в рамках ініціативи «Meet and Code», яка впроваджується в Україні ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe і Haus des Stiftens gGmbh при фінансуванні SAP.

Щоб дізнатися про поняття «бізнес-аналітика» і її завдання, школярі прослухали цікаву лекцію від Data analyst SSА Group Вікторії Сергіївни Добряк. Після цього вони змогли на практиці застосувати отримані знання та зайнятися обробкою даних за допомогою SAP Predictive Analitics, результатом якої стала модель кластеризації даних. Освоїти нові технології учням допомагали викладачі кафедри Пiiту: К. В. Мельник, І. В. Лютенко, О. В. Янголенко, О. В. Іващенко.


Після невеликої перерви на каву-брейк старшокласники приступили до виконання конкурсного завдання. Поки викладачі перевіряли роботи учасників, доцент, к. т. н. І. В. Лютенко розповіла школярам про навчальний процес на кафедрі і ті педагогічні інновації, які застосовуються: навчання англійською, проектна освіта, система практично-орієнтованого навчання.


Кожен школяр отримав сертифікат учасника, а ті, чиї роботи виявилися кращими – фірмові подарунки та дипломи.