Воркшоп «Просто про складне: Робота з великими даними» провели для школярів «Дивосвіт» м Люботин.

ГО УНІТ і кафедра ПІІТУ продовжують знайомити старшокласників зі світом ІТ і відкривати перед ними секрети технології Big Data.
8 листопада воркшоп «Просто про складне: Робота з великими даними» провели для учнів школи-інтернату для обдарованих дітей «Дивосвіт» м Люботин.


Воркшоп, в якому брали участь учні 9-11-х класів, проходить в рамках ініціативи «Meet and Code», яка впроваджується в Україні ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe і Haus des Stiftens gGmbh при фінансуванні SAP.


Захід розпочався з вступної лекції асистента кафедри ПІІТУ Ольги Леонідівни Половинки «Big Data – революція в області зберігання і обробки даних». Після цього учні під керівництвом викладачів кафедри О.В. Іващенко, М.А. Вовк і О.Ю. Чередниченко змогли самі побудувати модель кластеризації даних. Організаторську допомогу надав вчитель математики та інформатики В.М. Ковбаса.


Отримавши необхідні навички, школярі приступили до виконання конкурсного завдання. Потім, поки йшла перевірка конкурсних робіт, доцент Олександр Віталійович Шматко розповів старшокласникам про кафедру ПІІТУ і ті педагогічних інноваціях, які реалізуються в її навчальному процесі. Такі заходи – важлива частина профорієнтаційної роботи, вони допомагають школярам усвідомлено зробити вибір майбутньої спеціальності і не помилитися з професією.


Завершився воркшоп врученням сертифікатів учасникам і призів переможцям. Викладачі кафедри відзначили високий рівень підготовки дітей, а також хорошу оснащеність школи: сучасні комп’ютерні класи, комфортні умови навчання.