Залучення вчених і педагогів до вирішення актуальних проблем цифрової економіки: захід від ГО «УНІТ»

22 листопада в рамках загальних зборів членів ГО «УНІТ» пройшов семінар «Цифрова економіка України: залучення науково-педагогічної громадськості».


Збори ГО «УНІТ» почалися з привітального слова проректора НТУ «ХПІ» з наукової роботи, професора, д.т.н. А. П. Марченко. Він підкреслив, що лише об’єднання науково-освітньої еліти країни дозволить вирішити актуальні проблеми і досягти загальних цілей розвитку України.


Потім відбулися виступи Президента і членів Правління ГО «УНІТ»: професора, д.т.н. В. С. Харченко (НАУ імені М.Є. Жуковського «ХАІ»), професора, д.т.н. М. Д. Годлевського (НТУ «ХПІ»), професора, д.т.н. Г. М. Жолткевича (ХНУ імені В. Н. Каразіна), професора, д.т.н. М. М. Глибовця (НаУКМА), професора, д.т.н. В. В. Пасічника (НУ «ЛП»). Вони говорили про напрямки роботи організації: аналітику ІТ-ринку, розвиток освіти та технологій, вдосконалення ІТ-освіти, поглиблення кооперації з індустрією.


Також виступила виконавчий директор організації О. Ю. Чередніченко, яка представила звіт про діяльність ГО «УНІТ» за 2019 рік. Були прийняті рішення про переобрання складу Правління, Голови Наглядової ради та її членів. В ході зборів присутні також обговорили напрямки роботи на наступний рік.


Після кави-брейку відбувся семінар «Цифрова економіка України: залучення науково-педагогічної громадськості». Викладач кафедри ПІІТУ, доцент, к.т.н. С. В. Орєхов і завідувач кафедрою, професор, д.т.н. М. Д. Годлевський представили доповідь, присвячену аналітиці трендів розвитку сфери ІТ.


В. С. Харченко розповів про проведення експерименту про звання доктора філософії, своїм досвідом в цій сфері поділився професор, д.т.н. І. В. Чумаченко.


За підсумками зборів було прийнято рішення про поліпшення якісної складової діяльності організації: створення робочих груп за напрямками діяльності ГО «УНІТ» і поліпшення комунікації.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «УКРАЇНСЬКЕ НАУКОВО-ОСВІТНЄ ІТ-ТОВАРИСТВО» заснована 30 листопада 2018 року з метою сприяння розвитку вищої освіти, наукових досягнень і розробок в сфері ІТ. Напрямки діяльності ГО: аналітика ІТ-ринку, вдосконалення ІТ-освіти, кооперація з індустрією, науково-інноваційна діяльність, міжнародна проектна діяльність, медіакомунікація, професійна орієнтація і популяризація ІТ-галузі.
З ініціативи ГО «УНІТ» в жовтні в ХПІ було організовано профорієнтаційний захід для школярів: воркшоп «Просто про складне: робота з великими даними».