Студент кафедри ПІІТУ – учасник Blockchain хакатону

На початку грудня відбувся Восьмий всеукраїнський Blockchain хакатон, в якому взяв участь студент кафедри ПІІТУ – Нго За Фат.

Метою учасників хакатону було вирішити завдання від інвесторів або представити свій продукт, який включав би в себе: методи забезпечення конфіденційності і цілісності даних, аутентифікації, шифрування. Організатори потурбувались про максимально сприятливе оточення для продуктивної праці команд, а експерти Blockchain індустрії надали учасникам якісні консультації.

Проект, над яким працював За Фат, стане в нагоді багатьом людям, адже він стосується зберігання інформації з медичних карток за допомогою Blockchain-технолоій. Основна ідея застосунку – спростити взаємодію лікаря та пацієнта шляхом передачі інформації за допомогою сканування qr-code і подальшого переходу в амбулаторну картку пацієнта з можливістю редагування, яка буде лише в авторизованого лікаря. Це значно спростить процес взаємодії людей з медичними установами і дозволить уникнути плутанин у паперах.
За результатами хакатону За Фат отримав нагороду від організаторів і здобув корисний досвід. Він зазначає, що це його перший досвід у хакатоні і він приємно вражений високим рівнем організації заходу, адже той був повістю облаштований для безперервного кодінгу. Що стосується свого проекту, він планує розвивати його і в подальшому.


Загалом такі заходи корисні тим, шо не тільки надають гарний досвід кодінгу в обмежених часових умовах, але і дозволяють отримати нові знання на тренінгах з децентралізованих технологій і консультаціях з менторами, експертами у Blockchain індустрії, а також налагодити зв’язок з ком’юніті і познайомитися з цікавими людьми та потенційними роботодавцями.
Треба також зазначити, що наразі Blockchain – один з наукових напрямків, над яким активно працюють викладачі кафедри. Вже декілька дипломних робіт студентів було присвячено цим технологіям.