Викладачі кафедри ПІІТУ взяли участь у проєкті «Сертифікація ІТ-дисциплін»

1-го грудня гаранти освітніх програм кафедри ПІІТУ (Михайло Годлевський, Ольга Чередніченко, Олена Нікуліна, Юлія Літвінова) взяли участь у проєкті від Харківського ІТ-кластеру «Сертифікація ІТ-дисциплін».


Проєкт спрямований на створенні системи взаємодії експертів IT-компаній та профільних IT-кафедр ЗВО. Фокус проєкту – актуалізація змісту профільних технічних дисциплін та валідація втілених змін на практиці.


Захід відкрив Сергій Квіт, оскільки Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти підтримує цей проєкт. Він акцентував увагу на тому, що сертифікація від Kharkiv IT Cluster буде враховуватись при акредитації освітніх програм, а сертифікати будуть розміщені на сайті Агентства.


Віце-президент Асоціації ІТ Ukraine з питань освіти, Chief Learning Officer в Sigma Software Group, Максим Почебут зазначив: «За якісною програмою повинен стояти якісний контент, а також методики викладання, практичні завдання та співпраця з індустрією».


Його підтримав ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, який послідовно формує в нашому ЗВО умови для ефективної співпраці представників ІТ-індустрії та університетської спільноти.


Участь в подібних заходах важлива для всіх зацікавлених сторін: викладачів, які оновлюють зміст освітніх програм відповідно до нагальних потреб ІТ-індустрії, студентів, яким потрібно опановувати актуальні знання та роботодавців, які зацікавлені у наборі компетентних фахівців.