Лекції та воркшоп від професора французького університету

15-16 грудня до НТУ “ХПІ” завітав Т`єррі Амон – професор університету Сорбони Париж Норд. Він розповів про свій ЗВО і провів лекції та воркшоп зі Specialized Text Mining, до яких долучились студенти кафедри ПІІТУ.

На лекції булонадано огляд методів НЛП для інтелектуального аналізу спеціалізованих текстів (технічних та наукових областей). Після викладу труднощів та особливостей видобутку спеціалізованих текстових даних професор представив методи їх попередньої обробки. Потім Т`єррі Амон докладно описав підходи до розпізнавання іменованих об’єктів, виділення термінів (семантичних одиниць, які стосуються поняття наукової чи технічної області) та розглянув інструменти, що реалізують методи. У фінальній частині він описав оцінку підходів до інтелектуального аналізу тексту та представив застосування цих методів у біомедичних текстах.


Воркшоп було присвячено використанню деяких інструментів НЛП або API для визначення семантичних сутностей у текстах. Учасники воркшопу отримали сертифікати.


Також Т`єррі Амон провів зустріч з аспірантами кафедри і прийняв участь у захисті дипломних робіт магістрантів освітньої програми 121 «інженерія програмного забезпечення». Професор відзначив актуальність обраних ними тем і високий рівень досліджень.


Міжнародна співпраця з провідними фахівцями в галузі ІТ – важлива частина науково-навчального процесу кафедри ПІІТУ, яка дозволяє тримати високий щабель її освітньої діяльності. Візит професора Амона – ще один доказ того, що у НТУ “ХПІ” та університету Париж 13 – великі перспективи співробітництва.

Дар’я Кулішова студентка КН-419б, яка бере участь у міжнародній програмі з унiверситетом Сорбони Париж Норд, отримала сертифікат пiсля участi у воркшопi.