Відкриття Інноваційного кампусу, де будуть займатися студенти кафедри ПІІТУ

27 січня 2022 року відбулося відкриття сучасного кластеру для реалізації унікальної освітньої програми НТУ «ХПІ» – Інноваційний кампус (Innovation Campus).


Це перший проєкт в Україні на базі ЗВО, який поєднує IT-навчання, школу підприємництва та коворкінг. Він здійснюється спільно ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом та засновником холдингу UFuture та інноваційних парків UNIT.City у Києві та Харкові, головою Наглядової ради ХПІ Василем Хмельницьким.


В відкритті кампусу взяли участь міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, губернатор Харківської області Олег Синьогубов та міський голова Ігор Терехов.


Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол провів невелику екскурсію новою будівлею Інноваційного кампуса і наголосив на тому, що це втілення об’єднання потенціалу ХПІ, держави та бізнесу». Говорячи про освітні програми, які будуть реалізовуватися в кампусі і я в яких будуть брати участь студенти кафедри ПІІТУ, ректор зробив акцент на тому, що в них «зібрано найсучасніші технології: підхід peer-to-peer learning, тобто співпраця на рівних, гейміфікація, проєктне навчання».


«Сьогодні здійснюється повна софтизація бізнесу та діджиталізація, що є однією із проривних точок розвитку будь-якої економіки, зокрема й української. Тому розвиток IT сектора держава розглядає як пріоритет – зазначив на урочистій церемонії відкриття міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.


«Потрібно обʼєднувати зусилля держави, науковців та підприємців навколо створення умов, повернення та утримання в Україні талантів», — зазначив засновник холдингової компанії UFuture, голова Наглядової ради ХПІ Василь Хмельницький.


Освітній проєкт Інноваційний кампус вже отримав високі оцінки експертів: він увійшов до десятки найкращих (із понад 1300 учасників, 105 країн світу) на всесвітньому конкурсі QS-Wharton Reimagine Education Awards 2021, який оцінює новаторські педагогічні підходи.