Колектив кафедри прощається з колегою

Колектив кафедри програмної інженерії та інтелектуальних технологій управління з глибокою скорботою повідомляє, що 25 квітня під час ворожого обстрілу Дергачівської громади пішов з життя наш колега і товариш, видатний педагог та вчений, професор Інституту інформатики та управління НАН України та Міністерства освіти і науки України, доктор технічних наук Леонід Арамович Гамбаров.

Леонід Арамович завжди був готовий ділитися своїми силами, своїм талантом та своїми знаннями: до останнього дня він проводив онлайн-заняття, був сповнений бадьорості та оптимізму. Він був не тільки видатним науковцем та викладачем, а ще й майстром спорту з альпінізму і неодноразово брав участь у найскладніших рятувальних роботах. На рахунку Гамбарова – більше ста сходжень, серед них кожне п’яте – вищої категорії складності.
Науковий доробок Леоніда Арамовича – понад 130 наукових публікацій, він підготував до захисту кандидата наук, упродовж багатьох років вів фундаментальні для майбутніх спеціалістів дисципліни: «Моделі і методи м’яких обчислень», «Методи обробки економічної інформації», «Основи управління динамічними об’єктами і технічними процесами», «Технології розробки ПЗ веб-орієнтованих систем», «Архітектура і проектування ПЗ», «Математичні моделі та методи в інтелектуальних системах». Студенти та колеги високо цінували високий професіоналізм Леоніда Арамовича, його активну життєву позицію, твердість характеру, силу духу.
Колектив кафедри висловлює співчуття та підтримку родині Леоніда Арамовича. Прощання відбудеться 28 квітня о 12.00 на 2-му цвинтарі м. Харкова.