Освітній центр «Німецький технічний факультет»

Успішна багаторічна співпраця з Університетом прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт дала новий поштовх у кінці 2021 року – реалізація спільного проєкту міжнародного віртуального академічного співробітництва (IVAC). До Німецького освітнього центру звернулися наші колеги з університету Technische Hochschule Würzburg-Schweinfurt з пропозицією разом реалізувати проєкт IVAC, яким передбачено створення спільного навчального модуля з напряму Green IT, об’єднання студентів двох вишів задля спільної роботи над цікавими проєктами, розвиток цифрових навичок та міжуніверситетської цифровізації процесів у сферах навчання. Програма фінансується Німецькою службою академічних обмінів (DAAD).

Учасниками стали студенти і викладачі кафедри Кафедра програмної інженерії та інтелектуальних технологій управління та Fakultät Informatik und Wirtschaftsinformatik (THWS), а також у процесі роботи долучилися колеги та студенти з LAB University of Applied Sciences, Фінляндія. Освітній центр «Німецький технічний факультет» координував проєкт та роботу між НТУ «ХПІ» та німецьким університетом THWS.

Проєкт був дистанційно реалізован у жовтні 2022 року. Студенти відвідували онлайн лекції, об’єднувалися у команди та працювали над власними проєктами.


12 грудня 2022 року 6 студентів та 2 викладача кафедри ПІІТУ прибули до Німеччини на тиждень аби відвідати університет, познайомитися особисто з усіма учасниками, а студенти мали змогу презентувати свої проєкти вживу. Впродовж тижня були цікаві ігри та екскурсії, командна робота з професорами, конференції та семінари.


Відгук Інеси Квітки, учасниці проєкту:
“Насправді, у мене залишилося багато вражень від курсу Green-IT, зокрема від тижня перебування у Вюрцбурзі. Неймовірне місто, як кажуть німці – це справжнісіньке місто студентів з неймовірною атмосферою. Прям як наш Харків! Я просто в захваті від цієї поїздки, і дуже рада, що була така можливість взяти участь у цьому курсі та вивчити актуальні та корисні знання у сфері Green-IT. Особливо я була рада познайомитися з новими людьми та досвідом спілкування зі студентами Німеччини та Фінляндії!”

НТУ «ХПІ» став першим університетом в Україні, на базі якого успішно реалізували проєкт IVAC. Пишаємося нашим вузом, його високопрофесійними викладачами та студентами!

Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”
Евгений Сокол
Denys Meshkov
Навчально-науковий інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій
Прес-cлужба НТУ ХПІ

DAAD
DAAD Ukraine