Молоді науковці кафедри вибороли нагороду на і Всеукраїнському Фестивалі інновацій
Новини 18:48 16 переглядів

В нашому університеті пройшов І Всеукраїнський фестиваль інновацій, організований Старп-центром «SPARK» НТУ «ХПІ» за участі МОН України, Українського фонду стартапів, ТОВ «Науковий парк НТУ «ХПІ» та Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти. В конкурсі брали участь здобувачі вищої освіти, наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв та коледжів України. Основними напрямками представлених стартапів були розробки для оборонно-промислового комплексу,  високотехнологічної промисловості,  енергетичної, продовольчої, екологічної та кібербезпеки, ІТ-технології, медичної  та аграрної інженерії, а також транспортної та логістичної інфраструктури.

У фіналі конкурсу, який відбувся 29 квітня 2024 р., свої інноваційні рішення та досягнення презентували команди, які пройшли попередній відбір.Фіналістами конкурсу стала команда молодих науковців кафедри у складі Станіслава Лігезіна, Святослава Рябініна, Артема Захарова і студента Данила Гурового під керівництвом проф. Федоренко О.Ю. Хлопці представили свій проект «FireDefend», спрямований на створення інноваційної інтумесцентної вогнезахисної фарби на основі синтезу наноструктурованих матеріалів та продемонстрували результати випробувань розробки.

Використання вуглець-керамічної вогнезахисної фарби FireDefend дозволяє попередити швидке поширення відкритого вогню, локалізувати пожежу і збільшити час на її гасіння.

Поздоровляємо нашу команду, яка за свій стартап отримала  приз в номінації «Вибір спонсорів»!