Конкурс щодо підтримки міжнародних водневих проєктів

 

Конкурс передбачає підтримку міжнародних проєктів з будівництва установок для виробництва зеленого водню та його похідних, а також для зберігання, транспортування та комплексного використання водню та супутніх дослідницьких проєктів відповідно до Національної водневої стратегії. Ця директива створює нову основу для своєчасного фінансування вищезгаданих проєктів у країнах за межами Європейського Союзу та держав Європейської асоціації вільної торгівлі.

Програма підтримує будівництво промислових виробничих потужностей, пілотні та демонстраційні проекти, супроводжуючі дослідницькі проєкти та супровідні чи підготовчі наукові аналізи та дослідження. За допомогою цих варіантів надання підтримки Федеральне міністерство економіки та енергетики (BMWi) і Федеральне міністерство освіти та наукових досліджень (BMBF) враховують різні потреби у фінансуванні відповідних установ і реалізують випробуваний часом розподіл праці в рамках 7-ї програми енергетичних досліджень (EFP).

Гранти, надані відповідно до цього конкурсу, призначені для ефективної підтримки необхідного зростання ринку зеленого водню та його похідних, прискорення створення міжнародного ринку для цих продуктів і таким чином сприяти досягненню цілей захисту клімату та зміцненню економіки. Програма має сприяти розвитку торговельних відносин з потенційними експортерами зеленого водню та його похідних.

 

Програма переслідує чотири основні цілі:

· своєчасний і цілеспрямований розвиток глобального ринку зеленого водню і, як наслідок, зниження цін за рахунок масштабування та інновацій

· сприяння використанню та застосуванню водневих технологій компаніями, які мають філію або діючу базу в Німеччині, вздовж водневого ланцюга створення вартості

· підготовка інфраструктури імпорту до Німеччини

· Розвиток потенціалу по всьому ланцюжку створення вартості, як з точки зору академічної, так і професійної підготовки. Це зміцнює потенціал і будує мости для сталого співробітництва.

 

В рамках програми, яка складається з двох модулів, підтримку отримуватимуть міжнародні, міждисциплінарні та інноваційні проекти. 

Кінцевий термін подання:  28 лютого 2022 року

 

Для питань та консультацій заповніть форму за посиланням:
НАТИСНІТЬ НА ПОСИЛАННЯ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *