Міжнародний форум пивоварів

Участь викладачів кафедри
технології жирів та продуктів бродіння у
Міжнародному форумі пивоварів і рестораторів, який відбувся 15-16
вересня 2016 року у місті Львові

Всеукраїнський форум пивоварів и рестораторів вже вдруге зібрав разом більше 120 власників та керівників пивоварних заводів, міні-пивоварень та рестораторів, що виготовляють пінний продукт на власних потужностях.

Захід проходив під егідою Міністерства аграрної політики України, за підтримки Львівської обласної адміністрації та міського голови м. Львів Андрія Садового, за сприяння Гільдії крафтових пивоварів України, за підтримки посольства Чехії в Україні.

Генеральний інформаційний партнер – журнал “Пиво. Технології та Інновації”. Генеральний спеціалізований партнер: Національна Ресторанна премія “Соль” Генеральний юридичний партнер: Юридична компанія «Пахаренко і партнери» Науковий патронат: Національний університет харчових технологій України, Одеська національна академія харчових технологій.

Головні партнери конференції – Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу і “Кумпель Груп” (ресторан галицької кухні “Голодний Микола”)

IMG_6331.JPG

Тема Форуму – «Пивоварня як успішний бізнес. Нові тенденції в крафтовому пивоварінні». Форум покликаний об’єднати пивоварів-крафтовиків України, озброїти їх новими знаннями, обдарувати цікавим досвідом. Учасники Форуму матимуть змогу дізнатися більше про інновації в смаках, інгредієнтах, упаковці, і конкурувати на ринку за значно вищими параметрами якості та цінності свого бренду, а також його регіональної автентичності, що базується на збереженні традицій і впровадженні нових технологій.

IMG_3494.JPG

Учасниками форуму були: виробники і продавці крафтового пива: власники, керівники, технологи ресторанів-пивоварень, пивних ресторанів, пабів, інтернет-магазинів, ресторанних і торговельних мереж, власники і керівники малих, середніх і міні-пивоварень та пивзаводів, представники передових компаній з виробництва сировини, обладнання та матеріалів для пивоваріння з України та країн східної та західної Європи, а також науковці профільних закладів, журналісти і всі зацікавлені в пивному бізнесі.

IMG_6946.JPG

Тарас Фольк – ООО «Пивоварня «Кумпель», м. Львів

IMG_6349.JPG

Юрій Заставний – власник театру пива «Правда», м. Львів

IMG_6835.JPG

Cory McGuinness, головний пивовар ресторану-пивоварні «Театр пива «Правда»

IMG_6715.JPG

Пршемисл Брож – представник пивзаводу «Ривень», м. Рівно

IMG_6756.JPG

Власник пивзаводу «Ривень» та ресторації, м. Рівно.

Згідно програми форуму розглядалися такі питання:

– «Ситуація у пивоварній галузі України. Розвиток крафтового пивоваріння – один із шляхів вирішення проблемних питань галузі», доповідач Юрій Заставний, член правління ГС «Гільдія крафтових пивоварів України», директор ресторану-пивоварні «Театр пива «Правда» (м.Львів).

– «Захист і капіталізація бізнесу ресторанів-пивоварень», доповідач Вероніка Березанська, голова комісії з питань інтелектуальної власності та недобросовісної конкуренції ICC Ukraine, координатор з підтримки громадських проектів компанії «Пахаренко і партнери».

– «Пивоварня як успішний бізнес. Нові тенденції в крафтовому пивоварінні світу», доповідач Катерина Конєва, засновник та головний редактор проекту «Напої. Технології та Інновації».

На дегустацію було представлено 29 зразків крафтового пива. Було переможців та вручено Почесні дипломи Дегустаційного конкурсу «Рівняння на кращих 2016». Вручення дипломів відбувалось у ресторані галицької кухні “Голодний Микола” Валентиною Поповою, головою Дегустаційної комісії та Андрієм Осіковським заступником голови комісії.

IMG_3207.JPG

IMG_3231.JPG

IMG_7061.JPG

Це нагородження одного з переможців дегустаційного конкурсу зразків пива, а саме пивзавод «Ривень» м. Рівне.

Дуже цікавим був огляд пивоварні «Кумпель» та презентація крафтового пива від українських компаній і ресторанів-пивоварень. Відбулася також презентація пивного меню і фуршет від ресторану галицької кухні «Голодний Микола».

IMG_20160915_175210.jpg

Головний технолог пивоварні «Кумпель» проводить екскурсію по пивоварні.

IMG_20160915_180114.jpg

Це пристрій для миття кегів, за одну годину ця машина миє понад 40 кегів.

В рамках форуму відбулась Міжнародна виставка-презентація обладнання, технологій і матеріалів для крафтового пива.

IMG_3453.JPG

Фахівці компанії «Шульц» представляють розроблену конструкцію присторою для сухого обмелювання пива НОР ВОМВ, який дозволяє провести процес «сухого обмелювання» пива максимально ефективно.

IMG_3463.JPG

АТ Ветропак Гостомельский склозавод пропонує тару для розлива пива. Сьогодні з гордістю можна сказати, що заводчани засвоїли більшість передових європейських технологій виробництва скла і є найбільшою скляною кампанією України.

IMG_20160915_084212.jpg

Фірма «Зіко» презентувала високо потужну систему очистки води, потужність 60 л/год. Висока потужність забезпечується завдяки мембранам Filmtec.

IMG_20160915_120021.jpg

Фірма «Drsnk-n-Meter» запропонувала на форумі системи урахування та учету контролю розлива пива та інших напоїв.

IMG_3802.JPG

IMG_3805.JPG

Фірма «Concept Glass» представила до уваги увесь спектр посуду для пива у барах-ресторанах.

Для участі у форумі від НТУ «ХПІ» були запрошені професор Чумак Ольга Петрівна та доцент Березка Тетяна Олександрівна.

IMG_3898.JPG

IMG_6936.JPG

Доц. Березка Т.О., Заєць В. М. – начальник відділу технологій виробництва харчових продуктів Департаменту продовольства Мінагрополітики; проф. Чумак О.П.

IMG_7029.JPG

Поряд з проф. Чумак О.П. та доц. Березкою Т.О., Волинська Тетяна випускниця 2015р. кафедри технології жирів та продуктів бродіння, головний технолог

IMG_20160915_084744.jpg

Ми дуже радіємо з досягнень наших випускників.

IMG_20160915_090208.jpg

На форумі Український альянс по боротьбі з підробками та піратством представив експонати з музею підробок.

Співпраця з Національним університетом «Львівська політехніка»

IMG_20160916_125901.jpg

Чумак О.П., професор кафедри технології жирів та продуктів НТУ «ХПІ»,

Дзіняк Б.О., професор кафедри технології органічних продуктів НУ «Львівська політехніка»