Майстер-клас: «Марципан. Солодка казка»

Погляд на легендарні смаколики з точки зору мистецтва, хімії та технології!

Готуємо марципан разом, дізнаємось нове та цікаве, ділимось досвідом, спілкуємось і досліджуємо, розвиваємо фантазію.

Дата та час: П’ятниця 10.01.2020. 14:00–16:00
Місце: НТУ «ХПІ». Електрокорпус, Арсенал Ідей.
Освітній проект: «Світ харчових продуктів»
Формат заходу: Інтерактивний майстер-клас.
Шкільні предмети яким відповідає захід: Хімія. Біологія.
Вік аудиторії: Від 10 до 17- ти років
Тривалість: 2 години. (12:00–14:00)
Організатор (кафедра): Технології жирів та продуктів бродіння
Відповідальна особа/лектор : доц. Матюхов Д.В.,

dmliamge@gmail.com

0992879160

Марципан – не просто ще якісь цукерки. Це давня традиція європейської культури, що супроводжує людину у найрадісніші свята: Різдво, весілля…. Марципан – у буквальному сенсі казкові солодощі, що згадуються у творах Г.Х. Андерсена, Э.Т.А. Гофмана та інших казкарів. Але чи такий він простий, як здається на перший погляд? Про що обов’язково потрібно пам’ятати, щоб з героя казки не перетворитись на персонажа детективної історії? Наші викладачі та студенти допоможуть розібратися.