Вітаємо випускника кафедри Ворожко Євгена з призначенням на високу посаду!

8 січня 2020 року колектив підприємства Чернігівської броварні «AB InBev Efes Україна» очолив 32-річний Євген Ворожко, випускник кафедри технології жирів та продуктів бродіння 2010 року.

— Хоч у пивоварінні я не новачок, — одразу ж зазначив пан Євген, — директором у Чернігові став лише після того, як пройшов шлях від стажиста в Миколаївському відділенні компанії до головного інженера Харківської броварні «AB InBev Efes Україна». За освітою технолог бродильних виробництв та виноробства (закінчив Харківський політех, до речі, перший випуск за цим фахом). І коли студентом ще першого курсу побував на екскурсії в Харківській броварні, то зрозумів, що професію обрав правильну, цікаву, перспективну й потрібну. Магія пивоваріння полонила на все життя, і на роботу щодня йду з наполеонівськими планами.

Щодо пивних смаків Наполеона не знаю (Бонапарт походив з небагатої корсиканської дворянської родини, де пили вино і коньяки), а ось торт, названий його іменем, дуже смачний, якщо його виготовити саме на пиві. Чернігівський напій підходить для цього найбільше.

У Чернігівському відділенні ком­панії «AB InBev Efes Україна» варять широкий асортимент пива «Чернігівське», а також Staropramen, Stella Artois, унікальні сорти Kozel, Taller, «Білий ведмідь».

— Пишаюся тим, що працюю в одній з найкращих пивоварних компаній світу, — було видно, що пан Євген не задля красного слівця це сказав. — Я був на одному з підприємств корпорації AB InBev у місті Льовені — цитаделі бельгійського пивоваріння, де виготовляють пиво Stella Artois. Його тут випускають не лише для внутрішнього споживання, а й на експорт. У Чернігові теж розливаємо Stella Artois. І за якістю наше пиво нічим не відрізняється від бельгійського. Це підтверджують дегустатори з цієї країни, куди ми регулярно відправляємо свою продукцію.


Повне інтерв’ю виданню “Урядовий Кур’єр”  icon-arrow-right