Традиції, наукові відкриття та винаходи, що поєднують минуле, сучасне і майбутнє
Харків здавна мав славу як місце походження мінеральних вод. Що змінилося з тих часів? На вас чекають корисні та цікаві відомості про виробництво мінеральної води, а також ви станете свідками експериментальних досліджень хімічного складу води та інших напоїв, адже завжди цікаво дізнатись – що ми п’ємо?
Дата та час: | 13.04.2019, 11:00 – 14:00. |
Місце: | НТУ «ХПІ». Технічний корпус, 2-й поверх. Кафедра технології жирів та продуктів бродіння. |
Освітній проект: | «Світ харчових продуктів» |
Формат заходу: | Майстер-клас, дегустація |
Шкільні предмети яким відповідає захід: | Хімія, Біологія. |
Вік аудиторії: | Від 12 до 17- ти років |
Тривалість: | 3 години. |
Організатор (кафедра): | Технології жирів і продуктів бродіння |
Відповідальна особа/лектор : | Доц. Матюхов Д.В.,
0992879160 |
Розширений опис:
Не знати чи не хотіти знати нічого про воду – таке просто неможливо собі уявити, настільки важлива вона для кожного. Однак, цих знань ніколи не буває забагато. Навколо води точиться і завжди буде точитись безліч суперечок і «сенсацій»: “жива” і “мертва” вода , чудодійні системи очищення… Але що каже сувора наука? Що спочатку слід вивчити абетку води.
Разом з вами в лабораторії ми визначимо загальну жорсткість колірність та водневий показчик води, вміст заліза та сполук хлору.
Дистильована вода – найголовніший реактив хіміка. Чому? Чи достатньо звичайної перегонки, щоб отримати ідеально чисту воду? Також Ви дізнаєтесь про сорбційне очищення води, катіоніти, аніоніти, і яку роль відіграє водопідготовка на харчових підприємствах.
Вода – основа всього і в першу чергу для наших улюблених напоїв. Ми ближче познайомимо вас із іншими їх компонентами: цукрами та кислотами, вітамінами. Ми продемонструємо нашим відвідувачам, як перевіряють соки та нектари на сухі речовини, кислотність та вміст вітаміну С.
Так, наука – це важливо, але не забуваймо, що попри все, напої ми обираємо головним чином за їх органолептичні якості.