Під час формулювання цілей та програмних результатів навчання освітніх програм враховуються інтереси та пропозиції стейкхолдерів (роботодавців, випускників, здобувачів вищої освіти, майбутніх вступників та їх батьків, науково-педагогічних працівників тощо).
Такі обговорення щодо удосконалення освітніх програм традиційно проходять під час зустрічей з роботодавцями, на науково-технічних конференціях різного рівня, в тому числі і міжнародних, тощо.
Зустріч з компанією «AB InBev Efes Україна»
28 листопада 2023 р. відбулася онлайн зустріч з компанією «AB InBev Efes Україна»
«AB InBev Efes Україна» – спільне підприємство найбільшої у світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev, а також найбільшої пивоварної компанії Туреччини Anadolu Efes.
В Україні🌻 компанія має 3 броварні: в Харкові🏭, Чернігові🏭 і Миколаєві🏭.
Під час зустрічі студенти мали можливість дізнатись про структуру компанії, програми практики, кар’єрні можливості і переваги, які отримують співробітники компанії, та про сучасні вимоги до майбутніх фахівців.
Open Agro University
Open Agro University – масштабний проєкт компанії Kernel з підготовки кадрів для та агробізнесу та переробної галузі.
Kernel — провідний у світі та найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з Чорноморського басейну на світові ринки.
Цей проєкт є унікальним шансом для студентів 3-5 курсів та випускників профільних спеціальностей отримати практичні знання та навички, які відразу ж можна застосувати у реальній роботі або під час оплачуваної практики.
У 2023р. Студентки кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» Тетяна Пивоварова, Єлизавета Федорченко стали переможцями 2-го сезону Всеукраїнського навчального проєкту «Open Agro University».
У 2022 харківські політехніки стали переможцями 1-го сезону проєкту «Open Agro University».
«Ігри заводів: батл університетів» від UGEN
Команда кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» посіла I місце в освітньо-кар’єрному проєкті «Ігри заводів: батл університетів» від UGEN. Проєкт орієнтований на студентів і випускників виробничих та аграрних спеціальностей.
Протягом 12 днів учасники занурювалися в атмосферу великих заводів, відвідували вебінари, нетворкінги та отримували завдання від провідних компаній.
Проєкт “Школа Пивоваріння”
“Школа Пивоваріння” – навчання здобувачів на базі пивоварні Altbier, яке забезпечує отримання практичних знань та навичок з залученням кращих фахівців галузі.
Академія пивоваріння AB InBev Efes
Академiя пивоваріння – унікальний шанс пройти навчання-стажування безпосередньо на сучасному діючому виробництві у супроводі найкращих фахівців у галузі пивоваріння. Під час навчання за кожною командою спостерігають оцінювачі – менеджери, майстри та інженери по процесам всіх департаментів заводу ПАТ САН ІнБев Україна – відзначаючи, як учасники проявляють себе в командній роботі при вирішенні складних завдань; проводиться презентація та екскурсія по заводу з оглядом всього технологічного процесу від директора і менеджерів підрозділів; передбачена практика на виробництві з можливістю провести по півдня в кожному підрозділі, відбувається знайомство і спілкування з керуючим складом заводу і з працівниками кожного підрозділу.
Найкращі учасники проєкту отримують пропозиції працевлаштування.
Атестація здобувачів
Роботодавці активно залучаються до атестації здобувачів. Головами ДЕК є провідні фахівці галузі. Так, у 2021 р. головою ДЕК був Ходячих Ю.А. (директор Харківського відділення “AB InBev Efes”).
Зустріч з головним технологом ТОВ «Виробничо-кондитерської групи «Лісова казка»
Лекцію з виробництва маршмеллоу провела головний технолог підприємництва Токарева Ксенія Андріївна (випускниця кафедри). Студенти також приймали участь як “фокус-група” у проведенні дегустації нового продукту – дегідрованого маршмеллоу.
Зустріч з головним технологом пивоварного заводу ТОВ «ФАКТ 2019»
Головний технолог – Волинська Тетяна Валеріївна (випускниця кафедри) розповіла студентам про специфіку роботи підприємства з сировиною, яка находить до виробництва. Студенти ознайомились з обладнанням цехів, технологічним процесом, документацією на сировину. В заводській лабораторії студенти мали можливість провести досліди щодо визначення фізико-хімічних показників сировини та готової продукції.
„Malteurop” – лідер у солодовій промисловості
Студенти та викладачі кафедри відвідали завод „Malteurop”, який є беззаперечним лідером у солодовій промисловості. Головний технолог Олександр Пушкар (випускник кафедри) ознайомив зі структурою підприємства, технікою безпеки, а також з технологічним процесом виробництва солодів і контролем виробництва: від перевірки нових сортів солодового ячменю і кінцевим постачанням солоду до броварні, з заводською лабораторією та її сучасним обладнанням.
Міжнародний форум пивоварів
Участь викладачів кафедри технології жирів та продуктів бродіння у Міжнародному форумі пивоварів і рестораторів
Всеукраїнський форум пивоварів и рестораторів збирає разом більше 120 власників та керівників пивоварних заводів, міні-пивоварень та рестораторів, що виготовляють пінний продукт на власних потужностях.
Дні відкритих дверей НТУ «ХПІ»
Під час заходу абітурієнти, їхні батьки знайомляться з усім розмаїттям напрямків навчання в ХПІ, спілкуються з викладачами, студентами, дізнаються про умови вступу, зустрічаються з роботодавцями та випускниками ХПІ.
Зустріч з генеральним директором Altbier Сергієм Коваленко, випускником НТУ “ХПІ” на Дні відкритих дверей НТУ «ХПІ» та Фестивалю науки Science is FUN
Зустріч з головним технологом пивоварні Altbier Кумпицькою Вікторією (випускниця 2018 року) на Дні відкритих дверей НТУ «ХПІ» та Фестивалю науки Science is FUN.
Зустрічі з абітурієнтами