Вчитися і паралельно працювати дуже складно. З іншого боку, з’являються особисті гроші, цінність яких складно переоцінити, незалежність, впевненість в собі, ну і, звичайно ж, безцінний досвід в обраній сфері. Ідеально, якщо сфера діяльності збігається зі спеціальністю у ВНЗ, так з’являється прекрасна перспектива подальшого зростання і розвитку.

Проаналізувавши всі плюси і мінуси, молодь схиляється до працевлаштування, але такого, яке є сумісним з навчанням. Зазначимо – кидати навчання категорично не варто. Хороша освіта підвищує шанси на успішну побудову кар’єри і дохід в майбутньому. Більш того, багато директорів, теж починали свою діяльність з університетської лави. Отже, той хто одночасно працює і навчається – серйозний і самодостатня людина.

У травні місяці студенти 3-го курсу групи ХТ-36а(О) Шоненко Олександр, Савченко Віталій, Чижиков Дмитро, Шавлак Андрій влаштувались на роботу до ДП “Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут  (УХІН)”.

Інститут “УХІН” був заснований 4 липня 1930 року і став першим в колишньому Радянському Союзі науковим центром коксохімічної промисловості. У його склад входить 6 відділів і експериментальна майстерня. Інститут є головною науково-технічною організацією в області коксохімічного виробництва, спеціалізується на процесах хіміко-технологічної переробки вугілля, внесений до переліку стратегічних підприємств.

УХІН займається науково-дослідними роботами в області коксохімічного виробництва. Інститут володіє широким спектром технологічних процесів переробки вугілля і хімічних продуктів коксування. Інститут займається такими важливими питаннями, як: виробництво вуглецевих матеріалів; отримання хімічних продуктів на базі переробки горючих копалин; розробка, вдосконалення, атестація нових і діючих методик аналізу і контролю технологічних процесів переробки горючих копалин і кінцевої продукції; захист навколишнього середовища коксохімічних та інших підприємств переробки горючих копалин та ін.

Інститут проводить дослідження в лабораторних, дослідно-промислових і промислових умовах за напрямками:

  • вивчення твердих горючих копалин;
  • коксохімічне виробництво;
  • виробництво вуглецевих матеріалів;
  • газифікація вугілля;
  • отримання хімічних продуктів на базі переробки горючих копалин;
  • захист навколишнього середовища коксохімічних та інших підприємств переробки горючих копалин;
  • отримання з вугілля нових інноваційних вуглецевих продуктів.