9 липня у Харківському політехнічному інституті відбулася зустріч студентів із представником міжнародної компанії “Шлюмберже”

Компанія «Шлюмберже» (Schlumberger) є провідним світовим постачальником технологій для комплексної оцінки пласта, будівництва свердловин, управління видобуванням та переробки нафти і газу. Компанія працює більш ніж у 120 країнах світу і нараховує близько 100 000 працівників понад  «Шлюмберже» надає найширший в галузі спектр продуктів і послуг — від проведення геологорозвідувальних робіт до управління видобутком, а також комплексні рішення, що охоплюють весь виробничий цикл — від пласту до трубопроводу, для оптимізації видобутку вуглеводнів та ефективної експлуатації родовища.

Представник компанії Andrés VISCAINO провів лекцію для студентів, на якій йшлося про оптимізацію процесів проектування та монтажу обладнання на нафтопромислах. Зокрема, йшлося про використання симулятора PIPESIM.

Сучасним системам видобутку необхідний дизайн, який відповідає вимогам безпеки та рентабельний з погляду транспортування флюїдів від пласта (колектора) до пунктів підготовки продукції. З моменту появи таких систем у галузі можливість досягнення їх максимального економічного потенціалу набула особливої значущості.
Симулятор багатофазного потоку PIPESIM дозволяє виконувати оптимізацію видобутку від окремо взятих свердловин до великих мереж збору протягом усього періоду їх експлуатації.