«Канікули з Політехом» – це завжди подія: галаслива, цікава, весела. І корисна – для дітей, для вчителів та для самого Політеха. Зацікавити, захопити та залучити до процесу здобуття знань сьогоднішніх школярів – завдання, посильне не кожному навчальному закладу. Національний технічний університет «ХПІ» справляється із цим чудово.

У період січневих канікул відбулася запланована зустріч учнів середніх шкіл Харкова із викладачами нашого університету. Професором Інституту хімічних технологій та інженерії І.О. Лавровою була підготовлена ​​та проведена навчальна лекція для старшокласників про горючі корисні копалини та їх властивості з демонстрацією справжніх зразків мінералів. Ця лекція скоріше була розповіддю про сьогодення та майбутнє енергетики Землі, про її проблеми та способи їх вирішення. Захоплююча подача матеріалу, блискуча ерудиція та експресія викладача не залишили байдужими не тільки дітей, не знайомих з хімією, а й дорослих, що перебувають у залі. До рук передавалися зразки гірських порід, кристали та мінерали з колекції кафедри Технологій переробки нафти, газу та твердого палива.

Те, що відбувається настільки захопило всіх присутніх, що посипалися питання, і лекція непомітно переросла в діалог з викладачем. Нинішні школярі заговорили про речі серйозні, важливі та «дорослі». Відведених на лекцію 45 хвилин ледве вистачило, щоб подужати весь обсяг інформації, переданої проф. Лавровою.

Безперечна користь таких зустрічей зі школярами залишає надію на те, що аудиторії Політехнічного університету неухильно поповнюватимуться новими студентами, даючи імпульс до розвитку та надійного майбутнього нашого навчального закладу.