ЕЕ-03-2016: СТАНДАРТИЗОВАНІ ІНСТАЛЯЦІЙНІ ПАКЕТИ, ІНТЕГРУЮЧІ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІ РІШЕННЯ, В ТОМУ ЧИСЛІ З ВИКОРИСТАННЯМ ВІДНОВЛЮВАНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ ДЛЯ ОПАЛЕННЯ, КОНДИЦІОНУВАННЯ ТА / АБО ГАРЯЧОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ

Прийом заявок з: 15-10-2015

Термін подачі до: 21-06-2016

Напрям досліджень.

Для того, щоб збільшити впровадження на ринку нові технологій для опалення та охолодження, необхідні інноваційні ,дії, щоб принести на наступний період комбіновані, гнучкі та «Plug and play рішення». Щоб ці рішення були успішними, витрати і енергетичні переваги мають бути додатково продемонстровані. Завдання полягає в розробці нових систем опалення / охолодження та / або системи гарячого водопідготовки і демонстрації їх реального потенціалу. З ростом вкладу переривчастих поновлюваних джерел енергії, використання технологій збереження теплової енергії стане більш важливим. Впровадження систем, що використовують або поєднують поновлювані джерела енергії, накопичення енергії або смарт-контролю, є ще досить відносно невеликим. Інтеграція з іншими частинами будівлі (в тому числі в історичних будівлях) або його послуг, є невирішним питанням через відсутність інструментів планування та моделювання, і відсутність досвіду і впевненості серед проектувальників і монтажників. Замість цього, вони продовжують використовувати стандартні системи нагрівання та охолодження розчинів, що призводить до ефекту блокування. Моноблочні системи, які називають високі рівні енергоефективності вже доступні на ринку; проте їх потенціал не завжди показаний в місці, яке розвивається у в зв’язку з відсутністю довіри до нових рішень. Таким чином, існує необхідність продемонструвати реальний потенціал нових рішень, шляхом надання інформації на загальну продуктивність систем для кінцевого користувача.

Область застосування: Дії необхідні для розвитку і демонстрації рентабельних компактних і повністю інтегрованих нагрівальних і охолоджувальних пристроїв, встановлених на рівні будівлі.

Заявки повинні: продемонструвати свою економічну ефективну інтеграцію в будівлях, продемонструвати високі значення сезонної продуктивності, викопного палива та / або економії первинної енергії з урахуванням широкого спектра нових та існуючих будівель і допускати віддалений доступ та управління. Пропозиції можуть розробити методи і параметри для підтримки проектування і монтажу багатокомпонентної системи опалення, охолодження та / або гарячих розчинів водопідготовки.

Проекти мають включати виробників опалювальних та охолоджувальних технологій і систем управління, установників об’єднань, дизайнерів і архітекторів.

Фінансування.

Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає від 3 до 4 мільйонів EUR.

Очікувані результати.

Пропозиції повинні демонструвати наслідки, перераховані нижче, з використанням кількісних показників і цільових, коли це можливо:

  • економія первинної енергії і зменшення викидів парникових газів, за рахунок запропонованих дій (у порівнянні з кращим можливим рішенням, існуючим сьогодні);
  • демонстрація розумних засобів управління для оптимізації попиту на енергію і енергопостачання на рівні будівлі;
  • демонстрація рішень, що дозволяють краще налагодити дистанційне керування, моніторинг та контроль;
  • впровадження на ринку уніфікованих компактних інсталяційних пакетів інтеграції багатокомпонентних (гібридних) відновлюваних джерел енергії та енергоефективних рішень;
  • Вплив на опалення та охолодження галузі в цілому (а не тільки для конкретного продукту).

Тип діяльності.

Інноваційна діяльність.