LCE-03-2016: ПІДТРИМКА СТРАТЕГІЇ Д&I СМАРТ-СІТКОК І СИСТЕМ ЗБЕРІГАННЯ

Прийом заявок з: 08-12-2015

Термін подачі до: 05-05-2016

 Напрям досліджень.

Нова структура набору- визначела такі інтегровані завдання: Активний споживач в центрі енергосистеми, попит фокус – підвищення енергетичної ефективності всієї енергетичної системи, системи оптимізації, безпечної, економічно ефективної, чистої і конкурентоспроможної пропозиції, а також деякі міждисциплінарні аспекти. Новий підхід до R&I стратегії в області інтелектуальних мереж та зберіганні, необхідному для вирішення комплексних проблем енергетиці.

Фінансування.

Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає близько 4 мільйонів EUR. Тим не менш, це не виключає можливості подання та відбору пропозицій з проханнями про інші суми.

Рекомендована тривалість цієї діяльності становить 48 місяців.

Очікувані результати.

Пропозиції продемонструють сприяння підвищенню ефективності наукових досліджень і розробок політики на рівні ЄС. Зокрема, претенденти будуть демонструвати, як і чому вони є кращими; їх досвід підтримки розвитку досліджень і дорожніх карт, їх можливість організації зацікавлених сторін/проектів, фінансованих ЄС заходів при створенні вихідних даних для формування політики.

Тип діяльності.

Координації та підтримка