LCE-23-2016: МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО З МЕКСИКОЮ В ГАЛУЗІ ГЕОТЕРМАЛЬНОЇ ЕНЕРГІЇ

Прийом заявок з: 27-10-2015

Термін подачі до: 16-02-2016

Напрям досліджень.

Мексика і Європа мають високий потенціал геотермальної енергії; зокрема мексиканських геотермальних ресурсів, параметри дають унікальну можливість застосовувати і далі розробляти методології і технологій в області ЕГС (вдосконалені Геотермальні системи) і надгарячої систем. Співпраця, заходи, запропоновані в рамках двосторонньої Угоди в галузі науки і технологій між Європейським Союзом і Сполученими Штатами Мексики.

Завдання полягає в тому, щоб збільшити знання і досвід щодо зниження технологічних і соціальних ризиків, пов’язаних з розвитком та експлуатацією ЕГС і надгарячої геотермальних флюїдів. Для ЕГС, такі питання, як довгострокова продуктивність та небажаних побічних ефектів, таких як наведена сейсмічність, повинні бути під контролем. У надгарячої системи геотермального співтовариству необхідно більше досвіду, щоб вирішувати специфічні проблеми, що виникають у зв’язку з дуже гарячими рідинами. Ці проблеми включають надійні характеристиці геотермального потенціалу і взаємодії цих дуже гарячих рідин з підземних і поверхневих установок. Наукові задачі, які необхідно вирішити, включають: прогнозування хімічних і геологічних властивостей та їх вплив на геотермічні операції; передові переломні характеристиці технологій, щоб визначити оптимальну схему експлуатації; виявлення ідеальних міст для розміщення глибоких свердловин; висока температура свердловин, інструменти і датчики; розумні (висока температура) трейсери.

Фінансування. Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає близько 10 мільйонів EUR. Тим не менш, це не виключає можливості подання та відбору пропозицій з проханнями про інші суми.

Очікувані результати.

Реалізація проекту, як очікується прогрес в технології розробки та застосування консолідації концепцій і технологій в різних геологічних контекстах. Отже, скорочення технологічних і соціальних ризиків геотермальних розробок. Проект буде сприяти інноваційному та технологічному розвитку в Мексиці, створення надійної наукової основи для збільшення числа комерційної геотермальної діяльності. У проекті, в контексті зміцнення Європейської геотермальні технології бази, також очікується розширення європейського ринку для геотермальних технологій і створення зростання робочих місць. Науковий обмін досліджень і нарощування потенціалу передбачені в якості непрямого впливу проектів.

Пропозиції повинні належним чином використовувати взаємодоповнюваність між ЄС та Мексикою і прокласти шлях для істотного поліпшення співпраці між науковцями та дослідницькими інститутами.

Тип діяльності.

Дослідження та інноваційна діяльність.