LCE-24-2016: МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО З ПІВДЕННОЮ КОРЕЄЮ В ОБЛАСТІ СТВОРЕННЯ ВИСОКОЕФЕКТИВНИХ ПРОЦЕСІВ УЛОВЛЮВАННЯ СО2 НОВОГО ПОКОЛІННЯ

Прийом заявок з: 27-10-2015

Термін подачі до: 16-02-2016

Напрям досліджень.

Широке впровадження ССS вимагає значного зниження енергоємності процесу захоплення для електростанцій або інших енергоємних галузей промисловості, і значне зниження вартості захоплення. Фундаментальні дослідження і доказ концепції необхідні для розробки нових та ефективних технологій уловлювання для застосування у виробництві електроенергії та промислового процесу.

Метою дослідження є підтримка розвитку високого потенціалу нових технологій чи процесів для пост — та/або попереднього спалювання уловлювання СО2.

З метою розвитку міжнародного співробітництва з Південною Кореєю, ініціатив співробітництва між ЄС, проект(и) повинен бути вибраний під цю тему і схвалений південнокорейським проектом(ами).

Фінансування. Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає від 2 до 5 мільйонів EUR. Тим не менш, це не виключає можливості подання та відбору пропозицій з проханнями про інші суми.

Очікувані результати.

Значне зниження енергетичного штрафу всього процесу захоплення для електростанцій або інших енергоємних галузей промисловості, і, таким чином значного зменшення паливної залежності від вартості уловлювання; істотне зниження вартості капіталу та з експлуатації та технічного обслуговування (O&M) витрат (постійних і змінних витрат непаливні) порівняно з існуючими технологіями.

Тип діяльності.

Дослідження та інноваційна діяльність.