LCE-32-2016: ЄВРОПЕЙСЬКА ПЛАТФОРМА ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ І ГУМАНІТАРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ З ЕНЕРГЕТИКОЮ

Прийом заявок з: 08-12-2015

Термін подачі до: 05-04-2016

 

Напрям досліджень.

Перехід до низьковуглецевої енергетичної системи являє собою унікальний комплекс політичних, технологічних і наукових завдань, так як він змінює фундаментальні характери взаємовідносин між усіма суб’єктами в суспільстві (від посадових осіб в енергетиці до регуляторів та громадян). Не тільки необхідно знайти нові підходи до розробки і застосування технологічних або соціальних процесів, які відносяться до енергії переходу, але також необхідно краще зрозуміти зміни, які вони приносять в поведінку людей, в сьогоденні цінності, культурні практики і засоби комунікації.

Оскільки дослідники в галузі суспільних і гуманітарних наук (СГН) малюють певний досвід в аналізі і розумінні глибоких змін і в проектуванні інноваційних процесів, включаючи соціальні інновації, вони повинні відігравати більш активну роль у вирішенні енергетичних проблем. Відповідно по СГН аспекти повинні бути краще інтегровані в усі етапи дослідницького процесу.

В даний час, у зв’язку з енергетикою по СГН пейзаж досить сильно фрагментований: існує недолік обміну між різними громадами по СГН, а також між цими громадами та інші енергії-дослідних дисциплін. Створення платформи для кращої взаємодії між СГН та інших енергетичних досліджень дисципліни дозволить заповнити існуючий пробіл і буде сприяти більш ефективно реагувати на поточні зміни та виклики, що виникають у сфері енергетики.

Фінансування.

Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає від 1 до 2 мільйонів EUR. Тим не менш, це не виключає можливості подання та відбору пропозицій з проханнями про інші суми.

Очікувані результати.

  • Сприяння поглибленню, консолідація і розширення енергетичних досліджень, пов’язаних з СГН громад в Європі.
  • Запуск і сприяння міждисциплінарного діалогу між СГН та іншими енерго-дослідними дисциплінами.
  • Вплив ключових політичних процесів в енергетичній сфері за рахунок отримання нових, науково обґрунтованих досліджень аспектів СГН.
  • Надання адресних рекомендацій для політиків ЄС про те, як краще вбудувати СГН аспекти «Горизонт 2020» енергетичні виклики, а також як вирішується розмірність СГН в енергетичній ініціативи ЄС в більш широкому сенсі.
  • Сприяння соціальних інновацій та соціального діалогу в енергетичній сфері на європейському рівні.

Тип діяльності.

Координація та підтримка