LCE-33-2016: ПРОГРАМА ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СПІВТОВАРИСТВА (ECRIS) З ПІДТРИМКИ ВПРОВАДЖЕННЯ ПЛАНУ ДІЇ SET (СТРАТЕГІЇ ЕНЕРГЕТИЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ)

Прийом заявок з: 08-12-2015

Термін подачі до: 05-04-2016

Напрям досліджень.

Враховуючи глибокі зміни, які вносяться у нашу енергетичну систему, існує нагальна необхідність підтримки та заохочення координації та конвергенції національних з ЄС зусиль у вирішенні проблем науково-інноваційної діяльності.

Набір інтегрованих дорожніх карт надає план як досягти збіжності. Зокрема, визначено пріоритетні сфери, в яких держави-члени та/або асоційовані країни готові розробити і визначити спільний науково-інноваційний порядок денний, а також пріоритетні напрями, в яких вони готові до створення спільних проектів або програм.

Ця ініціатива спрямована на підтримку спільної діяльності на основі загальних європейських досліджень та інноваційних повісток (ECRIAs). ECRIAs візьмуть участь у Європейському масштабі поточних і майбутніх національних зусиль. Це дозволить створити критичну масу знань у галузях, які мають вирішальне значення для досягнення наміченої енергетичної економії.

Спочатку в пропозиції описується визначення єдиного науково-технічного та інноваційного порядку денного (тобто ECRIA) між національною діяльністю у сферах, визначених у комплект інтегрованої дорожньої карти. Порядок денний буде складатися з обмеженого числа досліджень теми, пов’язаної з інтеграційними аспектами енергетичної системи, які могли б отримати вигоду з загальноєвропейського співробітництва. Деякі теми будуть підтримуватися національним фінансуванням і іншим шляхом фінансування ЄС.

Крім того, обсяги ECRIA повинні бути зосереджені на обмеженому числі конкретних завдань, де короткострокові прогрес і чітка Європейська додана вартість може бути доведена і досягнута, згуртувавши науково-дослідні роботи.

Фінансування.

Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає до 2,5 мільйонів EUR. Тим не менш, це не виключає можливості подання та відбору пропозицій з проханнями про інші суми.

Очікувані результати.

По-перше, ECRIAs буде підтримувати розвиток спільних дослідницьких та інноваційних програм, набір інтегрованих дорожніх карт, тим самим сприяючи цілям Енергетичного Союзу та Європейського дослідницького простору.

Ця нова модель ECRIA створення критичної маси науково-дослідного потенціалу в Європі, зокрема розв’язання деяких складних інтеграційних аспектів енергетичної системи. Це потенціал, який ще не існує, має вирішальне значення, якщо Європа хоче успішно завершити свій перехід енергії в довгостроковій перспективі. ECRIAs цільової координації національних зусиль з метою розвитку синергізму і підвищенню віддачі від державних інвестицій і в інших секторах.

Пропозиції повинні приділяти особливу увагу наступним питанням, які будуть враховані в ході оцінки під впливом критеріїв: задовільності складності інтеграції енергетичної системи шляхом орієнтації на конкретні і обмежені аспекти поточної проблеми, де істотний короткостроковий прогрес може бути досягнутий шляхом інтеграції міждисциплінарної науково-дослідницької діяльності:

  • виявлення прогалин у національних програмах/заходах з метою прийняття рішення зміст нових тем, які будуть підтримані ЄС внесок;
  • демонстрація узгодженості різних елементів і доданої вартості зробленого вибору, щоб досягти цілей найбільш ефективним та своєчасним способом.

Тип діяльності.

Дослідження та інноваційна діяльність.