LCE-34-2016: СПІЛЬНІ ДІЇ ЩОДО ДЕМОНСТРАЦІЇ ТА ЗАТВЕРДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ЕНЕРГЕТИЧНИХ РІШЕНЬ

Прийом заявок з: 08-12-2015

Термін подачі до: 05-04-2016

Напрям досліджень.

ЄС повинен прискорити трансформацію його системи енергії на подолання розриву між дослідженнями і ринком інноваційних рішень для перешкод у розвитку низьковуглецевих технологій.

Ліквідація цього розриву часто потребує значних обсягів інвестицій, які не можуть бути виділені окремим країнам та Європейською комісією самостійно. Фінансування Європейського Союзу є лише обмеженою частиною загального обсягу коштів, що виділяються по всій Європі. У таких випадках, мобілізація необхідних інвестицій може бути досягнуто тільки шляхом об’єднання фінансових ресурсів декількох країн, комісії, і приватного сектору. Це – проблема, бо середа фінансування складна.

Однією з цілей плану є створення синергії на фінансування такого великого масштабу шляхом організації спільних програм дій між організаціями, відповідальними за державне фінансування програм і комісії. ЕРА-мережі є основним інструментом для розробки спільних програм дій протягом встановленого плану, і вони також вносять вклад у досягнення цілей Європейського дослідницького простору (Era). Крім того, вони можуть грати ключову роль в досягненні мети Енергетичного Союзу відійшовши від фрагментарної системи, що характеризується нескоординованою національною політикою до нової Європи R&I підхід, який прискорює перетворення енергетичної системи. Тому політично важливо підтримати ERA–мережі і полегшити їхнє існування, наскільки це можливо.

Фінансування.

Пропозиції повинні об’єднати необхідні фінансові ресурси які беруть участь у національних (або регіональних) науково-дослідних програмах, з метою реалізації спільних проектних пропозицій, у результаті грантів третім особам зі спільним фінансуванням з ЄС у цій галузі. Заявники закликані інтегрувати інші спільні заходи, у тому числі, додаткові спільні призови без співфінансування ЄС.

Участь юридичних осіб з країн-партнерів заохочується у рамках спільного призиву, а також додаткових спільних заходів, на основі спільних інтересів і взаємної вигоди. Учасники з країн, які не мають автоматичного права на фінансування, можуть тим не менше вимагати внесок ЄС для покриття витрат по координації додаткових видів діяльності на основі «ЕРА-NET» собівартості одиниці продукції.

Очікувані результати.

Ця акція допоможе:

  • встановити довгострокові спільні програми досліджень зусиль між державами-членами ЄС/асоційованими країнами в галузях, що становлять взаємний інтерес.
  • прискорити час виходу на ринок доступних, економічно ефективних та ресурсозберігаючих технологічних рішень, які декарбонізують енергію системи.
  • стимулювати участь промисловості і заохочувати інвестиції приватного сектору.
  • зміцнити Європейську промислову технологічну базу, тим самим створюючи економічне зростання і робочі місця в Європі.
  • зменшити вплив на навколишнє середовище енергетичної системи.
  • зробити помірний внесок у політичні цілі Енергетичного Союзу, плану SET, та в європейський дослідницький простір.

Тип діяльності.

Спів-фінансування