LCE-36-2016: ПІДТРИМКА ПІДПРИЄМСТВ ЗА ЇХ УЧАСТІ ПЛАНІ SET

Прийом заявок з: 27-10-2015

Термін подачі до: 16-02-2016

Напрям досліджень.

Великі інвестиції в дослідження та інновації необхідні для розробки і впровадження технологій, необхідних для переходу до низьковуглецевої енергетичної системи. Для рішення значних вкладень в проблему, дуже важливо, щоб державні і приватні зацікавлені сторони, які беруть участь у відповідних секторах об’єднували свої сили, узгоджували загальні цілі та узгоджували стратегію для їх досягнення.

Європейські технологічні платформи об’єднують зацікавлених осіб з наукових кіл, промисловості і цивільного суспільства, залучених у розвиток досліджень та інноваційної стратегії енергетичних технологій, і взаємодіючих з відповідними державними органами держав-членів, а також Європейської Комісії.

Пропозиції повинні розглянути одну з наступних конкретних енергетичних технологій:

  • фотовольтаїка;
  • енергії океану;
  • нульовий рівнем викидів викопного палива електростанцій та енергоємних галузях промисловості;
  • біопаливо

Фінансування.

Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає близько 0,6 мільйонів EUR.

Очікувані результати.

Очікується, що підвищення згуртованості зацікавлених сторін, що беруть участь у цьому секторі буде досягнуто за допомогою конструктивного і всеосяжного діалогу, семінарів, конференцій, і на основі наявності науково обґрунтованої, прозорої та об’єктивної інформації для всіх зацікавлених сторін. Крім того, необхідно більш тісна співпраця між зацікавленими сторонами, повинна включати договір на конкретні пріоритети, на довгострокові стратегії, бар’єри для інновацій і на більш точне виявлення проблеми енергетичної інтеграції. Розширювати зв’язки між наукою, промисловістю і громадянським суспільством, сприяти експлуатації результатів досліджень і, отже, розгортанню високоефективної і конкурентоспроможної низьковуглецевої енергетичної технології. Це буде сприяти набору-плану, надавши йому адекватну участь широкого кола зацікавлених сторін, сприяння розробці і реалізації різних заходів на здоровій основі.

Тип діяльності.

Координація та підтримка