BG-01-2016: ВЕЛИКІ БІО ПЕРЕГІННІ УСТАНОВКИ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ВОДОРОСТЕЙ

Прийом заявок з: 27-10-2015

Термін подачі до: 17-02-2016

 Напрям досліджень.

У контексті зростаючого попиту на ресурси і конкуренції за землекористування, стійке захоплення потенціалу морів і океанів має вирішальне значення для Європейського Союзу. Нові ринки, послуги та продукти виникнуть тільки з інноваційних, ресурсозберігаючих та інтегрованих підходів, які пронизують економічних сектора, такі як морські біомаси інтегровані біо-НПЗ. Незважаючи на великий потенціал продуктів, отриманих з морських водоростей, реалізація є ще обмежуваною в основному через несприятливі економічні чинники. В даний час, мікроводорості застосовуються в обмеженому обсязі (<10 000 тонн сухої маси / рік) в різних нішах ринку (у тому числі у харчових добавках)  макроводорості масового виробництва стикаються з низкою проблем, включаючи відсутність простору для подальшого розширення. Для досягнення більш широкої економічної життєздатності, витрати на виробництво біомаси водоростей повинні бути скорочені і масштаб виробництва повинен бути значно збільшена. Навіть коли ціна виробництва біомаси зменшується, біомаса водоростей потребує уточнення в декількох продуктів з метою підвищення його загальної вартості і досягнення економічної доцільності. Комплексне поняття біоочисного заводу макро- або мікро-водоростей і вищих значенн сипких або спеціальних продуктів, може призвести до економічно обґрунтованих та екологічно стійких процесів. Таким чином, зниження витрат у виробництві біомаси мають важливе значення для подальшого розвитку і розширення масштабів біоекономічного сектору.

Область застосування.

Пропозиції повинні зосередитися на демонстраційних проектах, які будуть розширювати масштаб виробництва та збирання готової продукції морських водоростей і приведуть їх ближче до ринку в економічному, екологічному та соціально стійкому чину.

Фінансування.

Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає до 11 мільйонів EUR. Тим не менш, це не виключає можливості подання та відбору пропозицій з проханнями про інші суми.

Очікувані результати.

У контексті морів і океанів, щоб оптимізувати масове виробництво водоростей і забезпечення сталий розвиток інтегрованих біо-НПЗ, пропозиції мають бути:

  • розробка морської інновації, де-ризикуючі інвестиції і демонстрація технічної та економічної доцільності екологічно стійкого великомасштабного виробництва біомаси водоростей для біохімічних заводів, що виробляють широкий спектр продуктів з доданою вартістю;
  • вивести на ринок нові, економічно ефективних та екологічно чисті технології і виробничі системи;
  • збільшення взаємодіі із зацікавленими сторонами і прийнятті суспільством сталого виробництва біомаси водоростей;
  • підвищення конкурентоспроможності європейської промисловості шляхом підтримки нових робочих місць, зростання та інвестиції забезпечуючи екологічну стійкість і низький вплив на навколишнє середовище;
  • покращення професійних навичок та компетенцій тих, хто працює і навчається працювати у «Синій» економіці.

Тип діяльності.

Інноваційна діяльність.