BG-02-2016-2017: КОНЦЕПЦІЯ СУДІВ З ВИСОКОЮ ДОДАНОЮ ВАРТІСТЮ ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ УЗБЕРЕЖЖЯ І ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ

Прийом заявок з: 27-10-2015

Термін подачі до: 17-02-2016

 Напрям досліджень.

Все більше і більше бізнес і послуги здійснюються в межах морських просторів. Приклади включають в себе: морські термінали, аквакультуру, поновлювані джерела енергії, морські біомаси, «синій» туризм, геодезію, моніторинг навколишнього середовища та ін. Витрати на море вище, ніж для еквівалентних операцій на березі, і значна частка з них пов’язана з допоміжними суднами, які обслуговують ці заходи. Невідповідні судна можуть збільшити витрати, так як вони можуть мати обмежені робочі погодні вікна, високі накладні витрати, низьку швидкість, низьку ефективність і вони можуть бути, як правило, неефективні відповідній задачі. Завдання полягає в тому, щоб розробити нові концепції, спеціалізації судна, які будуть економічно і екологічно життєздатними, і які будуть більш ефективно обслуговувати прибережну і офшорну діяльність, тим самим, підтримуючи європейське зростання та зайнятість через розвиток блакитнї економіки.

Область застосування.

Концепції мають бути розроблені заздалегідь комерційному рівні технології Стадія готовності (TRL) 5 і включать в себе: тестування моделі, розгляд найбільш підходящих будівельних і виробничих принципів малих серій або разових суден цього типу, оцінки впливу на навколишнє середовище, оцінка вартості, а також товарності (технологія Push) і економічної ефективності морських операцій, пов’язаних (інфляція попиту). Робота включає в себе розробку і тестування концепцій судна та його обладнання з тим, щоб скоротити витрати і забезпечити більш ефективну роботу в берегових або офшорних середовищах, або наступним чином:

1) — спеціалізовані судна для прибережних видів діяльності (+2016)

2) — спеціалізовані судна для морських робіт (2017)

Фінансування.

Прийнятна пропозиція на фінансування досліджень складає з 7 до 8 мільйонів EUR. Тим не менш, це не виключає можливості подання та відбору пропозицій з проханнями про інші суми.

Очікувані результати.

Щоб підтримувати значне економічне зростання і зайнятість в ЄС, проект повинен:

  • розробка рішень для рівня, принаймні технічної готовності (TRL) 5, які будуть значно впливати на розвиток європейської морської та прибережної економіки;
  • прагніть скоротити витрати, як мінімум на 20% в порівнянні з поточною практикою, приймаючи весь процес, включаючи підвищення продуктивності і ємності вартості у розгляді;
  • підвищення професійної майстерності працівників і можливості європейської промисловості і, зокрема малих і середніх підприємств, в рамках морських секторів для розробки та комерціалізації спеціалізованих судів та пов’язаних з ними технологій.

Тип діяльності.

Інноваційна діяльність