12 квітня – День відкритих дверей НТУ “ХПІ” про ВСТУП 2024

🏫 12 квітня – День відкритих дверей НТУ “ХПІ” про ВСТУП 2024. В п’ятницю запрошуємо абітурієнтів та їх батьків на зустріч з Приймальною комісією, яка поділиться свіжою та актуальною інформацією та розповість про:

🔹 правила прийому 2024 року;

🔸особливості вступної кампанії та підготовки до неї;

🔹 обов’язкові кроки та документи;

🔸 лайфхаки та інші корисні деталі, які обов’язково стануть у нагоді під час вступу!

Обирайте та долучайтесь до онлайн або офлайн формату участі. Для цього:

1️⃣ Приєднуйтесь до Telegram-групи https://t.me/+L2Hxox1rkSpjYjM6 ▶️ прямий ефір в цій групі 12 квітня о 16:30.

2️⃣ Реєструйтесь https://forms.office.com/e/jW7RmXNpGi реєстрація обов’язкова для офлайн формату участі у сховищі НТУ «ХПІ».

Як завжди на Вас чекають приємні сюрпризи та новинки: цікаві спікери, новий ігровий формат з інтерактивами, дуже корисна інформація та корисний подарунок для вступника 🎁

До зустрічі 12 квітня о 16:30!

Online у Telegram-відеочаті https://t.me/+L2Hxox1rkSpjYjM6 або

Offline у сховищі НТУ «ХПІ»

#день_відкритих_дверей #GoKhPI #ХПІ #Політех #Харків

31 жовтня — чергове засідання Вченої ради ХПІ

НТУ «ХПІ» проведене чергове засідання Вченої ради університету, яке відбудеться 31 жовтня об 11.00.  за допомогою програми Microsoft Teams Office 365. А у понеділок, 30 жовтня,  почнеться таємне голосування, яке відбуватиметься також дистанційно протягом робочого дня з 10:30 до 19:00.  Посилання на форму для голосування — https://forms.office.com/r/hyfDtqeqM2.

Серед питань, які будуть розглянуті: представлення до вчених звань, висунення кандидатур для участі в конкурсі на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених, підсумки прийому студентів на навчання в університеті на перший і п’ятий курси на всі форми навчання, готовність інститутів і кафедр щодо роботи в зимових умовах тощо.

Докладніше: http://blogs.kpi.kharkov.ua/v2/vr/archives/3842

НТУ “ХПІ” запрошує на День відкритих дверей у Telegram

Для абітурієнтів, їхніх батьків, а також всіх бажаючих! У неділю, 5 червня 2022 року, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» проводить День відкритих дверей у Telegram. Ви зможете дізнатися про всі переваги та можливості харківського Політеху, а також задати питання про вступ! Приєднуйтесь: https://t.me/joinchat/L2Hxox1rkSpjYjM6. Початок – 11:00.

У програмі онлайн-трансляції Дня відкритих дверей НТУ «ХПІ»:

– Переваги харківського Політеху (українське лідерство у міжнародних рейтингах, високий рівень навчання, ноу-хау навчального процесу та інше).

–Німецький освітній центр НТУ «ХПІ» як вікно міжнародних можливостей для студентів вишу.

–Інноваційний кампус університету як унікальна освітня технологія.

–Соціальний захист студентів, ініціативи, культурне та спортивне життя ХПІ.

–Особливі бонуси для вступу до університету (підготовчі курси, додаткові бали).

Прямий ефір Дня відкритих дверей у Тelegram — https://t.me/joinchat/L2Hxox1rkSpjYjM6 (посилання та QR-код відкриваються у мобільному додатку Telegram для телефону або у додатку Telegram Desktop для комп’ютера).

Старт – неділя, 5 червня 2022 року, об 11.00.

Тривалість івента: 2,5-3 години.

Дистанційні курси НТУ «ХПІ» з безоплатною підготовкою до НМТ на час воєнного стану

         Запрошуємо слухачів з будь-яких міст та областей України на дистанційні курси НТУ «ХПІ» підготовки до НМТ. Дистанційна освіта – це навчання за допомогою інтернет-технологій. Незважаючи на віддаленість слухачів від викладача, навчання на дистанційних курсах є достатньо ефективним. Викладачам можна задати будь-які питання щодо проблемних завдань курсу, та отримати розгорнуту відповідь з роз’ясненнями та коментарями.

      *Випускники дистанційних підготовчих курсів за результатами підсумкової атестації можуть отримати до 10 додаткових балів до конкурсного балу при вступі до НТУ «ХПІ» на 1 курс бакалаврату на основі ПЗСО на спеціальності, що користуються особливою підтримкою (відмічені позначкою “лайк” 👍 за посиланням).

Що таке дистанційна підготовка до НМТ?

Сьогодні дистанційне навчання стає все більш популярними і має великий попит серед абітурієнтів і студентів у всьому світі завдяки наступним перевагам:

  • навчання в індивідуальному темпі – швидкість вивчення встановлюється самим учням залежно від його особистих обставин і потреб;
  • свобода і гнучкість – учень може вибрати будь-який з дистанційних курсів навчання або декілька курсів, а також самостійно планувати час, місце і тривалість занять, не залежати від розкладу учбових занять;
  • доступність – незалежність від географічного положення слухача дозволяє не обмежувати себе в освітніх потребах та якісній підготовці до НМТ та навчатись з будь-якого міста України;
  • мобільність – ефективна реалізація зворотного зв’язку між викладачем і слухачем, що забезпечує якісну підготовку слухачів до НМТ та оперативне вирішення проблемних питань та завдань;
  • технологічність – використання в освітньому процесі новітніх досягнень інформаційних і телекомунікаційних технологій;
  • соціальне рівноправ’я – рівні можливості отримання освіти незалежно від місця мешкання, стану здоров’я і матеріальної забезпеченості слухача

Наші дистанційні курси забезпечують:

  1. Гарантований результат дистанційного навчання завдяки інтерактивним технологіям, ретельно складеному учбовому та методичному матеріалу, практичним завданням і підтримці професійного викладача.
  2. Висока якість дистанційних курсів, над створенням яких працюють тільки висококваліфіковані викладачі, дозволять отримати не лише актуальні знання, які потрібні для успішного складання НМТ, але й поглиблений рівень знань з обраної дисципліни.
  3. Гарантована підтримка викладача протягом навчання. Викладач допоможе у разі виникнення труднощів, проконсультує, відповість на всі питання, оцінить ваші роботи.
  4. Доступність кожному.
  5. Рівноцінність очним курсам. Випускники дистанційних підготовчих курсів за результатами підсумкової атестації можуть отримати до 10 додаткових балів при вступі до НТУ «ХПІ».

Предмети НМТ та ЗНО за якими ведеться підготовка за дистанційною формою навчання

Ведеться підготовка за наступними дисциплінами за вибором абітурієнта:

  • математика;
  • українська мова;
  • історія України.

Заняття проходитимуть у форматі відеоконференцій згідно з розкладом у вихідні дні та вечірній час!

Розклад навчання на дистанційних підготовчих курсах НТУ “ХПІ” в 2021– 2022 навчальному році на час воєнного стану
Заняття проходитимуть у форматі відеоконференції у програмі Google Meet

Термін навчання, міс. Кількість академічних годин на тиждень Дата початку навчання** Розклад
  • математика
2 4 8 травня вівторок 16-00 до 17-30 та неділя 13-00 до 14-30
  • українська мова
2 3 6 травня п’ятниця 17-00 до 19-30
  • історія України
2 3 7 травня субота 16-00 до 18-30

** реєстрація продовжена.

Отримуйте +10* до конкурсного балу при вступі в 2022 році!!!

*Випускники дистанційних підготовчих курсів за результатами підсумкової атестації можуть отримати до 10 додаткових балів до конкурсного балу при вступі до НТУ «ХПІ» на 1 курс бакалаврату на основі ПЗСО на спеціальності, що користуються особливою підтримкою (відмічені позначкою “лайк” 👍 за посиланням).

Реєстрація за посиланням

https://forms.gle/qCXYNGsYewJypMxj6

 

Захист дипломів та іспити. Весна 2022.


Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України у разі неможливості проведення атестації здобувачів у традиційному форматі, провести атестацію здобувачів дистанційно з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. У разі неможливості здобувачем освіти оформити бакалаврську роботу провести атестаційний іспит. Згідно з наказом ректора в НТУ “ХПІ” будуть проведені бакалаврські кваліфікаційні іспити. Посилання на програму іспитів:

Завантажити

День відкритих дверей ХПІ: Вперше у Telegram!

У неділю, 14 листопада, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» запрошує на онлайн-трансляцію Дня відкритих дверей у Telegram та Facebook. Це буде цікаво для абітурієнтів, старшокласників, їхніх батьків та всіх охочих! Під час ефіру учасники зможуть познайомитися з харківським Політехом, детально дізнатися про можливості, які доступні студентам вишу, умови прийому та особливості вступної кампанії 2022 року.

Початок — 11.00.

Програма Дня відкритих дверей:

1 частина – Діалог студентів з ректором про НТУ «ХПІ». Теми – унікальні освітні та додаткові можливості для студентів, новації та переваги університету.

2 частина – Зустріч із представниками приймальної комісії харківського Політеху: обговорення умов прийому та особливостей вступної кампанії 2022 року.

3 частина – Знайомство з напрямами, спеціальностями та освітніми програмами НТУ «ХПІ».

Прямий ефір Дня відкритих дверей відбуватиметься на офіційних сторінках соціальних мереж харківського Політеху:

Тelegram —  https://t.me/joinchat/L2Hxox1rkSpjYjM6 (посилання та QR-код відкриваються в мобільному додатку Telegram для телефона або програмі Telegram Desktop для комп’ютера).

Facebook — https://www.facebook.com/ntu.xpi 

 

ХПІ визнано лідером інновацій в освіті

НТУ «Харківський політехнічний інститут» став учасником XIII Міжнародної виставки «Інноватика у сучасній освіті» та виставки освіти за кордоном «World Edu», що відбулися у Києві наприкінці жовтня. За підсумками заходів, Політех виборов низку нагород, серед яких — почесне звання «Лідер інновацій в освіті». Була оцінена інноваційна робота університету, яка здійснюється у співпраці з бізнесом: Інноваційний кампус, програма розвитку стартапів CIG R&D Lab, інші.

Крім того, ХПІ здобув золоту медаль у номінації «STEM-напрям як засіб підвищення якості інклюзивної освіти». Було відзначено наукове дослідження викладачів харківського Політеху — «Інклюзивне навчання при порушенні слуху: практики викладання природничих наук у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». Серед авторів роботи — доцент кафедри фізики Ксенія Мінакова, начальник методичного відділу Сергій Радогуз, доцент кафедри хімічної техніки та промислової екології Тетяна Тихомирова, доцент кафедри органічного синтезу та нанотехнологій Сергій Петров.

Харківський Політех також був нагороджений дипломом «За активне впровадження інноваційних педагогічних технологій в освітній процес».

У межах заходу відбулися науково-практичні конференції, тематичні семінари, воркшопи, презентації, майстер-класи, тренінги за участю керівників, провідних спеціалістів та науковців МОН України, НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», керівників навчальних закладів, педагогів-практиків, представників закордонних навчальних закладів та міжнародних представництв, виробників та постачальників навчального обладнання, а також випускників, учнів, батьків та широкої громадськості.