Про подорожі Європою з кафедрою менеджменту та оподаткування

Продовжуємо ділитися враженнями студентів НТУ «ХПІ», які у весняному семестрі проходили навчання за програмою Еразмус +.

Розповідає Анастасія Антонова (англомовна програма за спеціальністю 073 Менеджмент), яка завдяки кафедрі менеджменту та оподаткування упродовж п’яти місяців навчалася в Університеті Марибору (Словенія) зі стипендією 800 євро на місяць:

«На щастя все минає і карантин не є виключенням. Останній місяць мого навчання в Мариборі пройшов чудово. Всі екзамени позаду, купа вільного часу та краєвиди, що кличуть до пригод. За ці тижні я встигла дізнатися більше про Словенію, ознайомитися з її чарівною природою, водоспадами, горами та морем. Ми з друзями орендували машину та проїхали більше 1000 км за кілька днів найчарівнішими місцями Словенії. На узбережжі ми зустріли неймовірний захід сонця, відвідали найбільші печери в Європі та відчули на собі велич природи. Після завершення карантину міста знов наповнилися життям, ритмом вулиць та романтичною атмосферою. Відкрилися музеї та замки, всюди грає музика, люди кудись поспішають, життя вирує. Трохи сумно, що усе це відновилося коди вже треба їхати до дому, але карантин навчив цінувати навіть такі дрібниці як випити каву в центрі міста та зустрітися з друзями на вечерю. Я вдячна цьому часу, цьому етапу мого життя, безцінному досвіду отриманому за цей період та кафедрі менеджменту та оподаткування НТУ «ХПІ» за таку можливість. Повертатися сумно, але я сумувала за родиною та друзями, тому валізи складені, в руках квитки і відлік часу ввімкнений. Сподіваюсь, що сучасна ситуація в світі не завадить студентам у наступні роки відвідати цю чарівну країну, яка назавжди залишає слід у серці.»

Якщо хочете дізнатися більше про міжнародні програми, заходьте на сторінку про міжнародні зв’язки кафедри.