Відгуки студентів про переддипломну практику в AB InBev Efes Ukraine

Скоро добігає кінця переддипломна практика магістрантів і ми поспішаємо поділитися враженнями наших студентів від її проходження.

Цього року багато студентів кафедри менеджменту та оподаткування НТУ «ХПІ» проходять практику в AB InBev Efes Ukraine. Компанія є одним із лідерів українського пивоварного ринку та є спільним підприємством найбільшої у світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev, а також найбільшої пивоварної компанії Туреччини Anadolu Efes.

Ми дуже вдячні Дарії Макаровій, фахівцю з підбору персоналу AB InBev Efes Ukraine, за підтримку та надану нашим студентам можливість поглибити теоретичні знання та сформувати справжні професійні навички. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

А далі наведемо декілька яскравих відгуків студенток нашої кафедри про цьогорічну переддипломну практику.
Зазначимо, що Яніна Коц та Катерина Бабаніна вже отримали запрошення на працевлаштування!

Яніна Коц:

З 1 вересня я проходжу практику на підприємстві AB InBev Efes Ukraine у Команді підтримки обліку комерційного обладнання, процес контролю та переміщення торгового обладнання.
Головними обов’язками даного відділу є:

  • Відображення в системах обліку надходження нового комерційного обладнання, руху між складами і торговими точками, вибуття з систем.
  • Оформлення в системах обліку заявок на ремонт і формування супровідних документів на рух, ремонт, утилізацію, відновлення обладнання.
  • Підготовка та оброблення і відображення системі інвентаризаційних відомостей за комерційним обладнанням.

Завдяки практиці в компанії у мене була можливість отримати глибокі практичні знання, які зміцнюють теоретичну базу, отриману в університетах, і дозволяють поступово увійти в бізнес. А головною перевагою такої практики є можливість для випускників університету в подальшому працевлаштуватися в міжнародну компанію.
Під час стажування у мене була можливість повністю зануритися в робочу атмосферу міжнародної корпорації, і я була приємно здивована. Обстановка була абсолютно відкрита, доброзичлива, жива, що стає відмінним стимулом до розвитку і бажання виконувати свої обов’язки якісніше.
Так само були зрозумілі кар’єрні можливості, приємний колектив – цікавий, професійний і яскравий, а також дуже близька культура і філософія компанії: принципи меритократії, прагнення ніколи не зупинятися на досягнутому і не шукати простих шляхів.

Оксана Попова:

Я проходжу практику в відділі фінансів (підвідділ – invoicing). Відділ займається обробкою первинної документації. Спершу команда ознайомила нас з основними цілями і бізнес процесами відділу, потім ми приступили до роботи. Незважаючи на те, що практика проходить онлайн, керівник швидко дає зворотний зв’язок, детально пояснює всі нюанси, відповідає питання, завжди можна звернутися за допомогою, якщо виникли проблеми.
Також величезним плюсом є те, що нам паралельно проводять ознайомчі тренінги з інших відділів, що дає загальне розуміння про організацію роботи і можливості які надає компанія.
Загалом я дуже задоволена проходженням практики.
 

Катерина Бабаніна:

Під час проходження практики, я ознайомилася зі структурою підприємства, відділами та бізнес процесами в цих відділах. Також я ознайомилася з основами ведення електронного документообігу.
Моя робота полягає в первинній обробці документації, тих компаній які не перейшли на електронний документообіг. З боку співробітників підприємства і куратора Наталії я відчуваю сприяння і допомогу протягом практики. Якщо у мене виникають питання або мені щось незрозуміло, мій куратор завжди готова допомогти.
Також під час практики у нас є різні тренінги, які знайомлять нас з роботою кожного відділу. Моя практика ще не закінчена, але за цей період часу я отримала багато корисної інформації і знань, які в подальшому допоможуть мені застосовувати отриманий досвід в роботі.

Анастасія Філіппенко:
Хочу поділитися враженнями про проходження своєї практики на ПРАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна». Я потрапила до відділу L&D, який займається законодавчим навчанням своїх працівників.
Якщо коротко, то згідно із законодавчою нормою для професійної підготовки та підвищення кваліфікації працівників, компанія організовує індивідуальне, бригадне, курсове та інше виробниче навчання за рахунок підприємства.
Незважаючи на всю серйозність роботи, члени команди дуже добрі та чуйні. Тімлід завжди на зв’язку та готова допомогти.
Займаючись поставленими мені завданнями, я відчуваю себе повноцінним членом команди, а це не може не радувати!