Навчання у Словенії за програмою Еразмус+: враження студентки кафедри менеджменту та оподаткування

Кафедра менеджменту та оподаткування – один з лідерів міжнародної співпраці в НТУ «ХПІ», цього навчального року студенти були направлені до Університету Марибору (Марибор, Словенія) та Університету Сапієнца (Рим, Італія). Із задоволенням ділимося враженнями Аріни Огриско, студентки 4-го курсу англомовної програми з бізнес-адміністрування, яка з вересня 2021 перебуває у Словенії.

Всім привіт!

Ще пів року тому я навіть і не підозрювала, що буду сидіти в кав’ярні в центрі міста Марибор, що в Словенії.

Не вистачить всіх слів з усіх мов світу, щоб описати мої враження від цієї країни, моїх подорожей, та навчання тут. Моє життя повернулося з ніг на голову!

Перший місяць тут, напевно, є самим насиченим на емоції та враження. Адже для мене це перша подорож закордон, тож я багато хвилювалася. Але приїхавши сюди, я наче заново народилася!

Навчання тут дається легко, тож я маю багато часу для подорожей. Назавжди у пам’яті залишаться ці неймовірні краєвиди, які тільки з першого погляду здаються однаковими. Але якщо відкрити для них своє серце та душу, то розумієш: кожна мить тут наповнена радістю, мріями та свободою.

Також окреме місце в моєму серці займають люди, яких я тут зустріла. Всі вони такі різні, але водночас такі рідні та зрозумілі. Всі вони приїхали сюди з відкритими серцями, і, знаходячись поряд з ними, ти відчуваєш як твоє серце також тане. Я розумію, що я вже ніколи не буду такою, якою була до Словенії.

Тут можна зустріти стільки чарівних можливостей, які з легкістю заповнять твоє серце та голову. Вони пов’язані не лише з навчанням, а ще й з майбутнім працевлаштуванням, спортом та інше. Наприклад, в Мариборі я змогла прийняти участь у турнірі з волейболу, де я граю зі словенцями та іншими студентами з різних країн. І моя команда зайняла третє місце! Не передати ту мить щастя, яку я змогла розділити з моїми товаришами.

Перебуваючи тут, ти розумієш що з кожним днем ти ростеш як серцем так і душею. Це неперевершений досвід, який кардинально вплине на моє подальше життя!

Словенія, Марибор та й взагалі весь Еразмус назавжди залишиться в моєму серці!

Від усього серця дякую завідувачці кафедрою менеджменту та оподаткування Краснокутській Наталії Станіславівні та нашому координатору Бріню Павлу Володимировичу за мотивацію та допомогу у підготовці документів!!!