Презентація до Міжнародного дня жінок та дівчат у науці

Вітаємо колежанок!
Д.е.н., професор кафедри менеджменту НТУ «ХПІ», директорка стартап центру «SPARK» НТУ «ХПІ» Наталія Шматько та к.т.н., старший викладач кафедри зварювання НТУ «ХПІ» Альона Глушко 11 лютого у Міжнародний день жінок та дівчат у науці долучилися до інтерактивної онлайн-зустрічі у центрі гендерної культури.
Вчені виступили з презентаціями про університет, профорієнтаційну роботу кафедри, гендерну рівність у своїй роботі.
Основна мета інтерактиву – зробити вкотре наголос на рівності залученості жіноцтва та дівоцтва до науки та актуалізувати теми участі в наукових спільнотах шкільного періоду навчання не тільки хлопчиків, але і дівчат.
Запрошені спікерки:
Наталія Сухорукова – головна спеціалістка відділу науки, вищої та професійної освіти Департаменту науки і освіти Харківської обласної адміністрації,
Тетяна Дрожжина – координаторка роботи Майстерні гендерночутливого вчительства ЦГК,
а також молоді науковиці Харківщини, чиї досягнення мають високу оцінку міжнародної наукової спільноти. Ведуча – піар-менеджерка Центру гендерної культури Дарія Велигодська.
Також в ході заходу були продемонстровані дитячі відеоролики переможців минулорічного фестивалю «Рівність у науці очима дітей». Наприкінці учасницям та учасникам інтерактиву було запропоновано віднайти відповіді на запитання в онлайн-квізі «Гендерні стереотипи в освіті на науці».
Захід, який проводиться у партнерстві із Департаментом науки та освіти Харківської обласної державної адміністрації, зацікавив профорієнтаційною складовою учнівство старших класів та вчителів.
Для громадських організацій та державних установ, що займаються підсиленням лідерського потенціалу дівчат та жінок, участь у заході надала можливість побачити один із прикладів досвіду впровадження міжсекторальної взаємодії в онлайн-форматі із залученням цільових аудиторій.
Захід відвідали більш ніж 100 учасників, серед яких школярі та директори шкіл міста Харкова та Харківської області. Такі як Красноградський ліцей 5, Ізюмський ліцей 11, ЗОШ 26, Балаклійський ліцей 1 ім. О.А. Тризни, ЗОШ 10, ХГ 163 та інші.