Музей НТУ "ХПI"

Сайт музею історії НТУ "ХПІ"

By

До 74-ї річниці визволення України

        28 жовтня виповнюються 74 роки з дня визволення України від фашистських загарбників. З нагоди цієї дати у музеї пройшли зустрічі з учасниками бойових дій під час ІІ-ої світової війни.

        Першокурсникам КІТ факультету було продемонстровано документальний фільм, та своїми спогадами поділився учасник бойових дій ІІ-ої світової війни, який пройшов з боями від Сталінграду до Кенігсбергу, випускник НТУ “ХПІ” 1955 р., доктор технічних наук, професор, Заслужений працівник вищої школи України, Почесний доктор  НТУ “ХПІ”, пожиттєвий стипендіат Президента України, проректор ХПІ у 1978-1989 рр., декан АП факультету у 1961-1963 рр., декан ЕМС факультету у 1963-1973 рр., завідувач кафедри промелектроніки у 1972-1989 рр., професор кафедри автоматизованих електромеханічних систем Віктор Тимофійович Долбня.

       Студенти зацікавлено слухали його розповідь, задавали питання. Професор В.Т. Долбня подарував студентам та викладачам КІТ факультету свою книгу “Тисяча чотириста вісімнадцять днів. Воєнний щоденник”.  

     

Своїми спогадами про життя в окупованому Харкові та участь підлітком у визволенні Харкова 23 серпня 1943 р. розповів студентам групи МІТ-У-301.8 випускник НТУ “ХПІ” професор Анатолій Ілліч Христофоров.

One Response to До 74-ї річниці визволення України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *