Музей НТУ "ХПI"

Сайт музею історії НТУ "ХПІ"

By

Пам’яті відомого вченого, професора В.Т. Долбні



17 серпня 2021 року пішов з життя відомий Вчений, Педагог, доктор технічних наук, професор Віктор Тимофійович Долбня – учасник бойових дій під час Другої світової війни, найстарший професор Харківського Політехнічного, знаний організатор вищої освіти в ХПІ, справжній патріот НТУ “ХПІ”, в якому він пройшов шлях від студента до завідувача кафедри промислової електроніки, декана АП та ЕМБ факультетів, проректора ХПІ, Почесного доктора НТУ “ХПІ”, пожиттєвого стипендіата Президента України, Заслуженого працівника вищої школи України, нагородженого бойовими та трудовими орденами та медалями та Почесною відзнакою Харківської облради “Слобожанська слава”.






Чимало студентів-політехніків різних поколінь будуть пам’ятати цікаві лекції професора, мудрі поради багатогранної Особистості, спогади Солдата про багатостраждальні воєнні та повоєнні роки, його порядність, вимогливість і одночасно людяність на екзаменах, інтелигентність, душевність. Навіть у 90-річному віці енциклопедичні знання та пам’ять Віктора Тимофійовича вражали багатьох. З Харківським Політехнічним пов’язана доля і нащадків професора: двох доньок та онука.
Віктор Тимофійович був і лишається Великим Другом колективу музею. В досить поважному віці професор Віктор Тимофійович Долбня з готовністю зустрічався зі студентами, колегами, гостями університету.







Безцінний досвід спілкування з творчою, відкритою, талановитою людиною ми будемо пам’ятати завжди.
Дякуємо Вам, наш шановний Вчителю, щирий Порадник, Світла Душа!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *