Освітній проєкт EU Study Days

Міністерство освіти і науки України інформує, що Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує проведення відбору учасників онлайн школи EU Study Days, яка відбудеться у березні-травні 2022 року.

EU Study Days є проектом Представництва Європейського Союзу в Україні, що надає можливість українським студентам та аспірантам дізнатися більше про Європейський Союз та відносини між ЄС та Україною від ключових європейських та українських експертів у цій сфері. Крім того, проект сприяє розвитку мережі української молоді для комунікації, обміну досвідом, співпраці й впровадження спільних ініціатив.

У березні-травні 2022 року в рамках школи заплановано проведення 10 онлайн модулів. Кожен модуль включатиме:

1) лекцію або презентацію від дипломатів або експертів Представництва ЄС в Україні, провідних європейських або українських експертів, викладачів, практиків;

2) відкриті дискусії, творчі майстерні, дебати, ігри та інші інтерактивні заходи на платформах Zoom/Webex;

3) онлайн-тест.

Програма для студентів та аспірантів складається із 10 модулів: Відкриття. Відносини Україна-ЄС; Європейські інституції, право та цінності; Економічні та торговельні відносини в ЄС. Бюджетна політика; Європейська інтеграція України: складові, впровадження Угоди про Асоціацію, допомога ЄС, можливості від програм ЄС; Європейська політика сусідства та Східне Партнерство; Політика ЄС в сфері подолання інформаційних пасток. Дезінформація, фейки та маніпуляції – як виявляти і спростовувати; Єдиний цифровий ринок. Кібербезпека, цифрові права; Європейський Зелений курс; Міграція та управління кордонами; Комунікація ЄС для його громадян та українців.

Детальніше

You may also like...