Друга партнерська зустріч

Друга зустріч партнерів міжнародного проєкту «DIGI WOMEN, інструменти цифрового підприємництва та підтримка жінок-підприємців» у рамках програми “Еразмус+” відбулася 21 та 22 жовтня 2021 року у Віченці, Італія, та була організована Consulenza Direzionale di Paolo Zaramella.
Основними цілями зустрічі були огляд виконаних завдань та досягнень першого етапу проєкту, обговорення поточних та майбутніх завдань другого етапу, проблеми, пов’язані з їх реалізацією, а також складання плану загального завершення проєкту.

Незважаючи на бажання провести зустріч в Італії, деякі обставини вимагали поєднання реальної присутності з онлайн-участю.

Активну участь у зустрічі взяли наступні представники партнерських організацій:
д-р Paolo Zaramella і Alberto Maistrello з Consulenta Direcionale di Paolo Zaramella, Італія, а також д-р Ria Aerts (онлайн);
пані Katerina Mouratidou та пані Alexandra Thomaidou з Грецької асоціації жінок-підприємців – SEGE, Греція;
д-р Віра Комарова із кластера експертів регіону Балтійського моря, Латвія;
проф. Ігор Кононенко та доц. Марина Грінченко, кафедра стратегічного управління, Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”, Україна;
д-р Mirela Alpeza та пані Danica Eterović
д-р Mirela Alpeza та пані Danica Eterović з CEPOR – Центру політики в галузі МСП та підприємництва, Хорватія;
пан Herwig Simoner з компанії Bit Management Beratung GesmbH, Австрія (онлайн); а також
директор Інституту підприємництва з Університету національної та світової економіки, координатор проєкту, доц. Костадін Коларов, Болгарія.

У ході зустрічі партнерів було обговорено та вирішено такі питання:
• Практичне застосування навчальної програми, розробленої в межах проєкту, у країнах, представлених у проєкті.
• Цілі, підходи та методи поширення результатів проєкту.
• План майбутньої роботи.
• Досвід проведених мультиплікативних заходів (multiplier events) та підготовки до майбутніх заходів.
• Організація планового тижневого навчання експертів-тренерів з питань цифровізації підприємств, створених та керованих жінками-підприємцями.
У рамках зустрічі партнерів було проведено семінар з цифровізації жіночого бізнесу за участю пані Laura Ceccon (експерт у галузі комунікацій та маркетингу, підприємець), пані Ana Laura Benachio (експерт з маркетингу у соціальних мережах). та пані Moran De Sanctis (тренер StudioCentroPersonale e Traduzioni srl – організатор навчальних курсів для безробітних жінок).