ЗУСТРІЧ З УНІКАЛЬНИМ СПОРТСМЕНОМ

28 березня 2014
ЗУСТРІЧ З УНІКАЛЬНИМ СПОРТСМЕНОМ

Лебедев

28 березня в УСК « ПОЛІТЕХ » пройшла зустріч з супермарафонцем Олегом Лебедєвим , кандидат у майстри спорту з лижних гонок . Спортсмен , який сім разів успішно долав відстань 5 тис. км . Одним з улюблених афоризмів Олега Лебедєва є : «досконале щастя – це ентузіазм мінус очікування» – цей принцип він плідно реалізує у своєму житті. На зустрічі він розповів студентам про себе, про марафоні , про досягнення, свої плани . Розповідь поступово перейшов у діалог. Студенти та викладачі кафедри задавали багато питань і знаходили мудрі поради перемоги над собою.

 Спортивне дитинство.
Спортсмен згадує , що з ранніх років батьки гартували і привчали його до спорту. – Я займався фігурним катанням , плаванням , поки мама в 12 років не відвела мене в лижну секцію. З тих пір лижні гонки стали визначальним спортом в моєму житті , – говорить марафонець . захоплююся філософією Шрі Чинмоя , яке мені дозволило розставити всі крапки над « i » , як у житті , так і в спорті . Марафони Олег Лебедєв каже що в 1994 році він пробіг свій перший марафон ( 42,195 кілометра) в Москві за 2 години 46 хвилин. – Якби після цього марафону мені сказали , що через два роки я пробіжу 76 кілометрів , я б розсміявся . Проте в 1996 році я вперше пробіг 47 миль в Нью -Йорку за 6 годин 44 хвилини , – додає марафонець . – Відтоді я біг цю дистанцію шість разів і навіть посів перше місце в 2002 році з результатом 6:00 18 хвилин. У 2004 році я став першим і до теперішнього часу єдиною людиною з країн СНД , який перетнув фінішну лінію забігу на 3100 миль в Нью -Йорку. Чотири рази Олег Лебедєв брав участь у цьому екстремальному забігу , зараз готується до п’ятого . – Це найскладніше забіг – по пресингу часу ( 51 -денний ліміт , в який повинен укластися спортсмен ) , Екстремальну дистанцію в Нью -Йорку називають « Еверестом бігу ». Довжина кола становить 883 метра , норма 111 кіл на день – до фінішу приблизно десять мільйонів кроків , – каже спортсмен. – Філософія забігу – роби по максимуму все , що ти можеш .

У середньому я пробігаю цю відстань за 50 днів. Щоб укластися в ліміт , потрібно щодня долати близько 98 кілометрів. На сон відводиться п’ять годин, плюс до того днів п’ять йде акліматизація . І виявляється , що така дистанція може бути під силу , адже в людському організмі величезний потенціал – я це на собі перевірив . Серед тих , хто біжить марафон на 3100 миль , є поняття – всі проблеми можна перебігти . Для мене цей забіг справжнє життя . Я брав участь у багатьох міжнародних змаганнях – одних марафонів було штук десять , але ніде я не зустрічався з тією атмосферою , яка була в марафонській команді Шрі Чинмоя – там панує справжнє дружелюбність. Зараз Олег Лебедєв бігає тільки екстремальні дистанції. – Для мене в житті існує два основних питання – чому я це роблю і звідки брати сили , – каже спортсмен. – Багатоденні пробіги мені подобаються тим , що все штучне , що є в людині , – відпадає. У ньому неможливо бігти , якщо ти маєш штучні поняття. Перший стереотип , який у мене відпало в 2004 році – це « переможи іншого». Я зрозумів , що якщо не знайду свій ритм , свій стиль , то чи не фінішують . Озираючись назад , я таким чином блокував себе . Виявляється , що коли починаєш концентруватися по максимуму – це більший стимул , ніж бажання стати переможцем. Відзначимо , що в Сімферополі на початку лютого у Олега Лебедєва пройшов авторський вечір , в якому він розповідав про шлях становлення себе як спортсмена , про пробігах , грав на гітарі і медитував з усіма присутніми . Марафонці близька філософія самоперевершення , де однією з істин є – роби на один крок більше, ніж ти думав. Зараз Олег Лебедєв проводить тренінги під назвою « Езотеричне управління проектів» , суть яких полягає в синтезі розвитку внутрішньої сили і можливість її застосувати в дії. Сімейна підтримка – Треба сказати , що моментом , з якого я почав мріяти про марафоні , була участь мого батька в Московському Міжнародному Марафоні Миру в 1990 році. Після нього тато приїхав додому втомлений і виснажений , але світиться від щастя – це був його перший марафон , який батько пробіг в 49 років. У 2002 році після моїх стартів на 13 -ти годинному забігу в Москві і 76 кілометровому в Нью -Йорку , ми з батьком пробігли разом Берлінський марафон. Причому він мене обігнав . Зараз батькові 66 років , він продовжує бігати , нещодавно подав заявку на участь в шестиденному забігу . Виходить , що спочатку він надихнув мене на заняття бігом , а тепер я його . Варто сказати , що дружина і дочка Олега Лебедєва підтримують його в захоплення і супроводжують , коли він біжить важку дистанцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *