На п’єдесталі Харківського Міжнародного марафону студенти «Політеху»

Яскравим спортивною подією минулих вихідних став 4-й Харківський міжнародний марафон, який стартував 30 квітня на головній площі нашого міста.

Нагадаємо, Харківський Міжнародний марафон – це щорічний марафон, який внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. Траса, по якій проходить марафон, прокладена по центральних вулицях Харкова і охоплює основні пам’ятки міста.
В цьому році в забігах взяли участь близько 10 тисяч осіб. До Харкова прибули спортсмени з 15 країн світу, зокрема, з Німеччини, Польщі, Великобританії, Ізраїлю, Марокко, Казахстану, Австрії, США, Нідерландів та інших. Любителі бігу і професіонали змагалися в міні-марафоні на дистанції 4,2195 км, в забігу на 10 км, в естафеті (два кола по 21 км) і звичайно ж в марафонській дистанції на 42,195 км.

Як завжди активну участь в цьому вже традиційному легкоатлетичному старті взяли спортсмени і просто любителі бігу з нашого університету, і знову довели, що Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» є невід’ємною частиною спортивного Харкова.

У самому масовому забігу на дистанції 4,2195 км (міні-марафоні) в цьому році взяли участь майже 150 політехніків. Троє з них зійшли на п’єдестал. Переможцями в міні-марафоні стали наші студенти: серед чоловіків перемогу здобув Олексій Погорілий (студент групи СГТ-41), а серед жінок перемогу святкувала Лучіана Науменко (студентка групи КИТ-14а). Срібна медаль дісталася Анні Міхальковій (студентці групи СГТ-44) – майстру спорту з бадмінтону. Аня вперше брала участь в подібному пробігу і вже досягла відмінного результату.

 

У забігу на найскладнішій, але і самій почесній, дистанції 42,195 км бронзову медаль завоювала Любов Сич (студентка групи СГТ-41). Нагадаємо, що менше місяця тому Люба стала другою на марафоні, що проходив в Одесі.

Вітаємо всіх учасників з минулим спортивним святом і бажаємо й надалі брати активну участь у спортивному житті нашого міста!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *