Політехніки на вершині

Не втомлюються доводити твердження «краще гір можуть бути тільки гори» наші скелелази. 01-05 травня в селі Дениші Житомирської області відбувся Чемпіонат України серед студентів на природному рельєфі. Дениші – один з популярних скелелазні районів. Скелі Денишів надзвичайно мальовничі, мають висоту до 25 метрів, з одного боку розташовані близько до річки, а з іншого боку переходять в рівнину. Наш університет на цих змаганнях був представлений двома командами, яким не виявилося рівних серед усіх інших ВНЗ України. Перше і друге місця в командній першості дісталися скелелазам НТУ «ХПІ». В особистій першості наші студенти вибороли п’ятнадцять медалей різного ґатунку, посівши наступні позиції в студентському Чемпіонаті України: Діденко Дмитро (Е-32м) – 1 місце в багатоборстві, 2 місце в болдерінгу, 2 місце в лазінні на складність; Собченко Віталій (Е-54б) – 2 місце в багатоборстві, 3 місце в лазінні на швидкість; Ардашева Анна (СГТ-13ам) – 1 місце в багатоборстві, 1 місце в болдерінгу, 2 місце в лазінні на складність, 3 місце в лазінні на швидкість; Яранцева Карина (І-22а) – 3 місце в багатоборстві, 2 місце в болдерінгу, 3 місце в лазінні на складність; Шило Анна (КН-56Е) – 3 місце в багатоборстві, 2 місце в лазінні на швидкість; Журій Дар’я (ХТ-57б) – 1 місце в лазінні на швидкість.

Паралельно студентському Чемпіонату України на скелях Денишів пройшов Відкритий Чемпіонат НТУ «ХПІ» зі скелелазіння «Меморіал пам’яті заслуженого майстра спорту А.Москальцова». Олексій Москальця, учасник першого радянського сходження на Еверест (1982 г.), багаторазовий Чемпіон України з альпінізму і скелелазіння, протягом багатьох років займався популяризацією альпінізму і скелелазіння серед молоді, брав активну участь в роботі Федерації альпінізму, виступав в змаганнях різного рівня в складі команд Харківського політехнічекого інституту,  Харкова і України. У липні минулого року виповнилося 30 років, як Олексій з трьома друзями по команді загинув при сходженні на вершину Клара Цеткін. В програму змагань входило кілька дисциплін скелелазіння, за сумою яких визначався результат учасників. За підсумками змагань перше місце зайняв викладач кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ» Тимко Євген Миколайович, другим став Діденко Дмитро (Е-32м), третє місце у Собченко Віталія (Е-54б). У змаганнях серед дівчат друге і третє місця посіли відповідно Ардашева Анна (СГТ-13ам) і Яранцева Карина (І-22а).
Продовжуючи тему сходжень – 18-20 травня в Южноукраїнську відбувся Чемпіонат України з техніки альпінізму, де знову відзначився Тимко Євген Миколайович, завоювавши золоту медаль.

Тимко Євген Миколайович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *